Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hokejisté Washingtonu si v sérii s Rangers vynutili šestý zápas

Washington - Hokejisté Washingtonu porazili v pátečním utkání úvodního kola play off NHL New York Rangers 4:0, snížili stav série na 2:3 a vynutili si šestý zápas, který se hraje v neděli v newyorské Madison Square Garden. Hrdinou večera se stal útočník z třetí formace Matt Bradley, který v první třetině vstřelil dva góly, zbylé dvě branky přidali v druhém dějství Alexandrové Sjomin a Ovečkin. Dvacetiletý mladík Semjon Varlamov si v brance Capitals připsal 20 úspěšných zákroků a druhé čisté konto v sérii.

Naopak jeho protějšek Henrik Lundqvist poprvé v play off neměl svůj den a po čtyřiceti minutách střídal. Poprvé ho překonal Bradley v 5. minutě po úniku ve vlastním oslabení, na 2:0 zvýšil tentýž hráč v 13. minutě, když Lundqvista záhadně prostřelil z velkého úhlu.

"Tohle byl brutální gól, beru ho na sebe. Byla to moje velká chyba, o tom není sporu," litoval Lundqvist, který dlouho nechápal, jak mu puk proklouzl za záda. Stejně překvapený byl i Bradley. "Vůbec jsem si nemyslel, že by ta střela mohla skončit gólem. Ani jsem se o to nesnažil. Bylo to prostě jen nahození na branku," divil se šťastný střelec.

Třetí trefu zaznamenal v 25. minutě Sjomin, když pohotově vypálil po vyhraném vhazování v útočném pásmu. Lundqvistův osud pak zpečetil 29 sekund před koncem druhé třetiny dalším brilantním kouskem Ovečkin, který svým jedinečným způsobem prokličkoval mezi třemi hráči soupeře a bekhendem v pádu zavěsil.

Trenér Boudreau po zápase žertoval 

"Chtěl bych to taky takhle umět. Byla to nádhera. Myslím, že ho v příštím zápase zase nechám hrát," žertoval trenér Washingtonu Bruce Boudreau.

Capitals nicméně stále v sérii musejí dohánět náskok soupeře, druhý mečbol Rangers budou odvracet v neděli v New Yorku. Pokud se jim to podaří, rozhodující sedmý zápas je na programu v úterý ve Washingtonu.

"To je náš cíl dostat sérii zpátky k nám," konstatoval Ovečkin. "Nikdy se nevzdáváme. Situace, v jaké jsme, jsou sice těžké, ale máme je rádi. Budeme dál bojovat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články