Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Česká osmnáctka přes slibný náskok podlehla Kanadě

Fargo (USA) - Čeští hokejoví reprezentanti uzavřeli na mistrovství světa hráčů do 18 let své vystoupení v základní skupině A porážkou s favorizovanou Kanadou 3:4 v prodloužení. Svěřenci kouče Marka Sýkory přitom ještě po druhé třetině překvapivě vedli 3:0. Náskok však v úvodu třetí části ztratili a v prodloužení inkasovali rozhodující úder z hole Bretta Connollyho. Další osud českých mladíků na turnaji závisí na výsledku dnešního duelu mezi Německem a Švýcarskem. K tomu, aby si český tým zahrál čtvrtfinále a nikoli skupinu o udržení, potřebuje výhru Švýcarů v základní hrací době.

Hokej
zdroj: ČT24 autor: ČT24

V brance dostal důvěru Filip Novotný. Úvodní desetiminutovka byla herně vyrovnaná, slibnější šance měla sice Kanada, ale Novotný si poradil. První velkou šanci českého týmu přinesla až 15. minuta a dorážka Michala Hlinky po střele Tomáše Rachůnka. Gólman Michael Zador byl však připraven. Když však o chvilku později skvěle našel Michal Poletín zpoza branky Antonína Honejska, byl na jeho zakončení Zador krátký.

Překvapivé těsné vedení si Češi přenesli i do druhé třetiny. V ní nejprve přežili bez úhony obrovskou šanci Kanady na vyrovnání, když na konci 29. minuty selhal Garrett Mitchell a o chvilku později sami podruhé udeřili. Úspěšnou spolupráci si v parádní kombinaci s Robinem Soudkem zopakovali Poletín s Honejskem, jen střelcem byl tentokrát Poletín. Ve 37. minutě navíc po ukázkové přihrávce Daniela Krejčího zakončil Roman Horák samostatný únik gólem a bylo to 3:0.

Češi se ve třetí třetině dostali pod drtivý tlak

Velmi slibný náskok však český výběr ve vítězství, jež mohlo vývoj ve skupině výrazněji zamotat, přetavit nedokázal. Rozhodla o tom drtivá převaha Kanady ve třetí dvacetiminutovce, kterou zámořský tým opanoval na střely 23:4 a především dokázal svou převahu vyjádřit gólově. Nejprve se na začátku 43. minuty trefili v rozmezí deseti vteřin John McFarland a Ryan O'Reilly a ve 46. minutě vyrovnal Erik Gudbranson. Druhý bod pro Kanadu pak zajistil hned v úvodu prodloužení Connolly.

Ve druhém utkání skupiny A deklasovalo Švédsko 11:0 Švýcary a vede skupinu bez ztráty bodu, na závěr se však utká s Kanadou. Ve skupině B favorité také nadělovali. V severském derby porazilo Finsko Nory 10:1, Američané dokonce vyhráli nad Slovenskem 12:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články