Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hokejisty Liberce bude trénovat Kalous

Liberec - Hokejisty Liberce bude v příští extraligové sezoně trénovat současný asistent Vladimíra Růžičky v pražské Slavii, čtyřiačtyřicetiletý Jiří Kalous. Dvojice spolupracovala už od roku 2002. Kalous povede ambiciózní severočeský tým společně s Filipem Pešánem, jenž mužstvo koučoval ve druhé polovině letošní sezony po odvolaném Dušanu Gregorovi.

"Jirka se mnou strašně dlouho spolupracoval, výborně si rozumíme, pro Slavii udělal spoustu kvalitní práce. Jsem maximálně spokojenej s tím, co pro klub odvedl," řekl Deníku Sport slávistický kouč Vladimír Růžička. "Nabídka, kterou Jirka dostal, nepřichází každým dnem. Schválil jsem mu ji," dodal.

Liberec potvrdil Kalousův příchod poté, co Růžička oznámil, že jeho dlouholetý spolupracovník nabídku Bílých Tygrů přijal. "Respektovali jsme to, že Slavia je stále ve hře o titul, a chtěli jsme tuto zprávu oznámit až po konci finále. Bylo to ostatně v zájmu obou stran. Po dnešním Růžičkově vyjádření v médiích jsme se však rozhodli angažování Jiřího Kalouse potvrdit," uvedl generální manažer Liberce Ctibor Jech.

Kalousovo první trenérské angažmá v sezoně 1991/1992 skončilo nevídaným úspěchem. Už v 26 letech vyhrál s klubem EC Ehrwald titul mistra Rakouska. Po návratu v roce 1994 do Čech trénoval prvoligový Beroun a od roku 1995 působil v pražské Slavii. V roce 2002 se pak stal asistentem Vladimíra Růžičky.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články