Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Sparta zdolala Karlovy Vary a vynutila si šestý zápas

Praha - Hokejisté pražské Sparty stále živí naději na postup do finále extraligy. V pátém semifinálovém utkání doma zdolali Karlovy Vary 2:1 v prodloužení a snížili v sérii na čtyři vítězné zápasy na 2:3. Ve čtvrté minutě nastavení rozhodl Ondřej Kratěna. Další duel se hraje v sobotu na západě Čech.

Do sparťanské branky se vrátil od začátku zápasu oproti minulému utkání Přikryl a Pražané zařadili do sestavy z prvoligové Komety Brno útočníka Vondráčka, který se hned v sedmé minutě odvděčil gólem. Sparta sice měla v úvodu navrch, ale v první velké šanci se ocitl ve čtvrté minutě karlovarský Skladaný, jenž ztroskotal na Přikrylovi. Hned z protiútoku nepřekonal Mensatora Ton.

Smolař Němec neproměnil trestné střílení

Gólem nekončily ani pokusy Netíka a Podlešáka, ale pak už Jan Hanzlík přihrál na levý kruh pro vhazovaní Vondráčkovi, který pohotovou střelou karlovarského gólmana překonal. Potom nestihl zakončit sólo Broš, na druhé straně neuspěl proti Přikrylovi Pech. Velkou možnost měl i Podlešák, ale přestřelil.

V 16. minutě fauloval při sparťanské přesilovce Vykoukal unikajícího Kumstáta, ale Němec z nařízeného trestného střílení bekhendovým blafákem neuspěl. Ještě v první třetině po chybné rozehrávce Přikryla našel Kumstát Skuhravého, ale ten už neměl z úhlu šanci sparťanského gólmana překonat.


Hned na začátku druhého dějství se dostal do úniku Ton, ale minul branku. Po vyloučeních Proška a Pecha hráli domácí 82 vteřin pět na tři, ale neprosadili se. Výborný trefil z ostrého úhlu tyč, která pomohla hostům i po Kratěnově střele. Další obrovskou šanci zlikvidoval v 27. minutě při Čuttově trestu opět Mensator, na kterém ztroskotal Vykoukal. 

V 38. minutě došlo k nepříjemnému zranění Němce, který po souboji s Netíkem narazil hlavou do mantinelu a zůstal dlouho ležet na ledě. Na nosítkách pak zamířil na vyšetření do nemocnice. Na konci druhé části se Sparta ještě ubránila při Černoškově trestu.



Po 126 vteřinách třetí třetiny se Západočeši radovali z vyrovnání. Dej obral o puk Černoška, přehodil si i Přikryla, který se snažil skokem zachránit situaci, a zakončil do prázdné branky. Otočit výsledek mohl Kumstát, ale nejdříve zblízka přestřelil a pak nepřekonal Přikryla ani při Pilařově vyloučení. Oba gólmani už v základní hrací době neinkasovali a duel dospěl do prodloužení. 

V nastavení se nejdříve tlačili za rozhodnutím Kumstát se Skuhravým, ale uspěl na druhé straně po sólu Kratěna. V rychlosti oklamal Proška a střelou nad Mensatorovo levé rameno si vynutil prodloužení série.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články