Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sýkora gólem rozhodl o výhře Pittsburghu

New York - Pittsburgh se v tabulce Východní konference posunul i díky Petru Sýkorovi na páté místo před Montreal. Pittsburgh zdolal Boston 6:4. Dvaatřicetiletý rodák z Plzně vstřelil v 50. minutě vítězný gól, když svou 24. trefou v sezoně dostal Penguins do vedení 5:4. O dva body méně než Penguins mají hokejisté New Yorku Rangers, kteří v další důležité bitvě o postup do play off porazili 4:1 Philadelphii. Hokejisté Detroitu jsou prvním týmem, který má jistou účast v play off. Po vítězství 4:0 v Columbusu se Red Wings se ziskem 101 bodů posunuli do čela NHL a vytvořili nový rekord ligy, když dosáhli stobodové hranice v devíti sezonách po sobě.

Medvědi z Bostonu vedli po dvou třetinách 3:2, ale nezvládli vstup do závěrečného dějství, v němž během úvodních 61 sekund dvakrát inkasovali. Ve 43. minutě sice ještě vyrovnal Michael Ryder, na Sýkorovu trefu už ale hosté odpovědět nedokázali. Tučňáci si tak připsali osmé vítězství z posledních deseti utkání, v nichž pokaždé získali alespoň bod.

Avery zářil, vstřelil dva góly

Hrdinou zápasu NY Rangers - Philadelphia se stal kontroverzní útočník Sean Avery, který vstřelil dva góly. "A to to má ten kluk tak těžké. Když dostane puk, všech pět hráčů soupeře ho chce zabít," poznamenal Averyho spoluhráč Scott Gomez.

"V prvních zápasech jsem byl trošku nervózní. Možná jsem se pokoušel hrát příliš tvrdě. Teď se snažím trochu zvolnit, o hře víc přemýšlím," uvedl Avery, který si přesto v nedělním duelu neodpustil jedno vyloučení. "Mám radost z toho, že zase hraji hokej a mohu pomoci týmu k vítězství. Dneska jsem měl štěstí na odražené puky," dodal.

Detroit se dostal do čela NHL

Vítězstvím 4:0 v Columbusu si Detroit zajistil účast ve vyřazovací části. Red Wings nebudou chybět v play off posedmnácté v řadě. Hvězdou zápasu se stal brankář Chris Osgood, který zlikvidoval všech 23 střel a připsal si 49. čisté konto v kariéře. Stalo se tak pouhých osm dní poté, co Detroit na domácím ledě utrpěl se stejným soupeřem debakl 2:8 a Osgood inkasoval sedm gólů. "Minule jsme jim to nandali, ale oni nám dnes ukázali, proč jsou nejlepším týmem v lize," prohlásil útočník Columbusu Rick Nash, pro jehož tým po čtyřech zápasech skončila vítězná série.

Stobodové hranice a postupu do play off dosáhli také hokejisté San Jose, kteří zvítězili 1:0 na ledě Anaheimu. Brankář Žraloků Jevgenij Nabokov si připsal 34 úspěšných zákroků a pošesté v sezoně neinkasoval.

Šanci na postup do play off znovu přiživili hokejisté St. Louis, kteří porazili Minnesotu 5:3 a v tabulce Západní konference se na svého soupeře dotáhli. Oba celky ztrácejí pouhý bod na poslední osmou postupovou příčku, která patří Edmontonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články