Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Krejčí je vážným kandidátem na 1 z cen NHL pro jednotlivce

New York - Český hokejový útočník David Krejší, hájící klubové barvy Bostonu Bruins, se měsíc před ukončením základní části NHL drží na špici žebříčku pro zisk Plus-Minus Award. Jde o ocenění pro hráče, který zaregistruje nejlepší poměr účasti na ledě při střelených a obdržených brankách. O první místo se prozatím dělí s klubovým spoluhráčem Dennisem Widemannem a Travisem Zajacem z New Jersey. Všichni tři mají 33 kladných bodů, O jeden plusový bod méně má na kontě další hráč Bostonu Blake Wheeler.   

Sport
zdroj: ČT4

Zmíněné ocenění již v minulosti získali z českých hráčů Michal Rozsíval, Marek Malík, Patrik Eliáš nebo Milan Hejduk. Nejúspěšnějším držitelem Plus-Minus Award je však Wayne Gretzky se třemi cenami.

V souboji o Roger Crozier Saving Grace Award je český gólman Tomáš Vokoun z Floridy s úspěšností zákroků 92,5 procenta druhý za Timem Thomasem z Bostonu (93,2). Vokoun se také s šesti čistými konty dělí v tomto hodnocení o druhou pozici spolu s Tyem Conklinem z Detroitu, Pekkou Rinnem z Nashvillu a Niklasem Bäckströmem z Minnesoty. Vedoucí Steve Mason z Columbusu, nováček soutěže, má na kontě devět shutoutů.

Ruský kanonýr Alexandr Ovečkin z Washingtonu má nakročeno za obhajobou Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce. Na kontě má 48 branek, o osm více než Zach Parise z New Jersey. Capitals zbývá do konce základní části 13 utkání a Devils o dva více. Naděje na obhajobu Art Ross Trophy se naopak Ovečkinovi rozplývá, protože stále zaostává za krajanem Jevgenijem Malkinem z Pittburghu o deset bodů. Penguins ještě odehrají stejně jako Washington 13 zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články