Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Hnilička v Liberci končí, Nedvěd pokračuje

Liberec - Milan Hnilička již dál nebude hájit branku libereckých Bílých Tygrů. Jak uvedl generální manažer týmu Ctibor Jech, zkušený pětatřicetiletý brankář rozváže s klubem ke 30. dubnu smlouvu. Liberec již před pár dny oznámil, že nadále nepočítá ani s dalším hráčem se zkušenostmi ze zámořské NHL Jaroslavem Modrým. Pokračovat na severu Čech bude naopak útočník Petr Nedvěd.

V barvách Liberce působil Hnilička od ročníku 2004/05, probíhající sezona se mu však vůbec nevydařila. Po návratu z hostování v ruské Ufě sužovaly trojnásobného mistra světa a olympijského vítěze zdravotní potíže. Také kvůli nim nastoupil jen do 22 zápasů, v nichž inkasoval v průměru 3,19 branky na zápas při úspěšnosti zákroků 91,03 procenta. Poslední dobou pouze trénoval s prvoligovým týmem Benátek.

Obě strany se však údajně dohodly na ukončení spolupráce již dříve. "Už v průběhu sezony došlo k dohodě, že u nás pokračovat nebude," řekl manažer Jech. "Milan má za sebou u nás vynikající období, prožili jsme s ním všechna play off a vždycky byl základním kamenem týmu. Na začátku této sezony se však zdaleka nestal takovou oporou, jak jsme očekávali. Z angažmá v Rusku se vrátil se zdravotními problémy, které se daly těžko specifikovat," vysvětlil Jech postoj klubu.

Pod Ještědem by však měl naopak pokračovat sedmatřicetiletý Nedvěd. Ten se do Liberce přesunul v průběhu sezony, poté co mu nevyšly námluvy s newyorskými Rangers, v jejichž dresu měl naději vrátit se do NHL, kde dlouhou dobu působil. Základní část zakončil Nedvěd se 33 odehranými zápasy, v nichž si připsal 28 bodů za 14 branek a stejný počet asistencí. V předkole play off pak přidal ve třech zápasech jednu nahrávku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články