Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na srazu hokejové reprezentace chyběli jen Marek a Rolinek

Praha - Pouze útočníci Magnitogorsku Jan Marek a Tomáš Rolinek, kteří ještě dnes dohrávali v Kontinentální lize zápas na ledě Togliatti, chyběli na dnešním srazu české hokejové reprezentace v pražské O2 Areně. Svěřenci Vladimíra Růžičky tam začali přípravu na třetí díl Euro Hockey Tour. Turnaj LG Hockey Games zahájí ve čtvrtek v libeňské hale utkáním proti Finsku, v pátek pak zamíří k duelům se Švédskem a Ruskem do Stockholmu.

Sraz české hokejové reprezentace
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Oproti původní nominaci musel udělat trenér Růžička tři změny v útoku. Kvůli chřipce vypadli z týmu hvězdný Jaromír Jágr, jehož slibovaná účast rychle vyprodala O2 Arenu na čtvrteční duel, i jeho spoluhráč z Omsku Jakub Klepiš. Přetrvávající potíže s ramenem vyřadily slávistu Romana Červenku. Jejich místa zaujali Petr Kumstát z Karlových Varů, Václav Nedorost z Liberce a Tomáš Kůrka z Českých Budějovic.

Přes tři omluvenky a především Jágrovu absenci se ale cíle týmu vyhlášené při nominaci nemění. "Určitě bychom chtěli konečně porazit Rusy. Je to příprava na MS a budeme se rvát o výsledky," podotkl kouč. Vyprodaná hala ve čtvrtek proti Finsku podle něj nebude pro hráče více zavazující než v jiných zápasech.

Nominace:

Brankáři: Miroslav Kopřiva, Lukáš Mensator
 
Obránci: Michal Barinka, Angel Krstev, Ondřej Němec, Petr Čáslava, Karel Rachůnek, Jan Platil, Zdeněk Kutlák, Pavel Skrbek 

Útočníci: Václav Skuhravý, Petr Kumstát, Jan Marek, Tomáš Rolinek, Jaroslav Bednář, Tomáš Netík, Radim Vrbata, Václav Nedorost, Tomáš Kůrka, Leoš Čermák, Petr Čajánek, Jaroslav Hlinka, Zbyněk Irgl

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články