Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pešán končí ve švýcarském Ajoie. Vedení jej po 13 porážkách odvolalo

Filip Pešán už nebude pokračovat na střídačce švýcarského Ajoie. Vedení posledního týmu soutěže jej odvolalo po sérii třinácti porážek. 

Mužstvo převzal sportovní ředitel a bývalý švýcarský reprezentant Julien Vauclair. "Bylo pro nás těžké udělat takové rozhodnutí, ale sportovní situace týmu a výkony posledních týdnů byly rozhodující," uvedl Vauclair, který tým povede do konce sezony. Opakuje se tak situace z předešlé sezony, kdy někdejší vynikající obránce převzal mužstvo po Garym Sheehanovi.

Čtyřiačtyřicetiletý Pešán v minulosti úspěšně trénoval extraligový Liberec, se kterým v roce 2016 získal titul a poté Bílé Tygry dvakrát dovedl do finále extraligy.

Od sezony 2020/21 vedl seniorskou reprezentaci. Po neúspěchu na únorových olympijských hrách v Pekingu, kde Češi prohráli v předkole play-off a poprvé v historii na velké mezinárodní akci nepostoupili do čtvrtfinále, ho výkonný výbor svazu z funkce odvolal.

Pešán vedl Ajoie ve 30 soutěžních zápasech, ve kterých tým získal 20 bodů. Na předposlední Lausanne ztrácí 14 bodů. Poslední výhru si tým připsal na konci října, kdy uspěl na ledě Ambri-Piotta. Od té doby získal jen tři body za porážky v prodloužení nebo po nájezdech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články