Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Karlovy Vary zvítězily v hokejové extralize nad Znojmem 2:1

Karlovy Vary - Ve čtvrtečním předehrávaném zápase 46. kola extraligy porazily Karlovy Vary Znojmo 2:1 po samostatných nájezdech. O výhře domácích v nepříliš pohledném utkání rozhodl dvěma góly Petr Sailer. Ve vzájemném duelu těchto soupeřů tak poprvé v sezoně vyhrál domácí tým.

Hosté se dnes na západě Čech představili bez svého elitního centra Dopity, v úvodu jim to ale moc nevadilo. Orli byli totiž aktivnější než domácí a ve 4. minutě se jim podařilo i poprvé překonat Mensatora. Rozhodčí Homola však gól Čachotského neuznal, neboť mu předcházel kontakt znojemského útočníka s gólmanem Energie a zároveň byla i posunutá branka.

Karlovarští se v útoku osmělili až poté, Trvaje poprvé vyzkoušel Řezníček. Do větší šance se však dostal až ve 12. minutě Melenovský, jenž ale při zakončení neuspěl stejně jako později Němec.

Hosté sice měli v první třetině výrazně vyšší počet střel (17:9), ale největší brankovou příležitost měl krátce po skončení oslabení tří proti čtyřem z trestné lavice se vracející Kumstát. Své sólo však zakončil střelou do Trvajovy lapačky.

V druhé třetině Energie nevyužila svou první kompletní přesilovou hru a hosté ji za to po chvilce potrestali. V 33. minutě otevřel skóre Erat, jenž pohotově dorazil za Mensatorova záda Kucharczykovu střelu. Starší bratr útočníka Nashvillu tak navázal na své dva góly z minulého duelu proti pražské Spartě.

Kouč Západočechů Paleček se poté pokusil oživit hru svého týmu přesunem Kumstáta zpět do elitní formace, ani to ale k úspěchu dlouho nevedlo. Nezabralo ani zvýšení důrazu. Nakonec se však domácím podařilo vyrovnat, když Trvaje prostřelil v 47. minutě Sailer.

Následně mohly oba celky rozhodnout o zisku tří bodů v početních výhodách, ale ani jednomu se to nepovedlo. A když šest vteřin před koncem normální hrací doby chytil Mensator střelu Radka Procházky, muselo se prodlužovat.

V nastavené pětiminutovce mohli hosté rozhodnout při přesilové hře. První tvrdou střelu Bičánka však Mensator vyrazil, následně znojemský kapitán netrefil branku.

Ke slovu tak přišly samostatné nájezdy, na které oba trenéři poslali druhé brankáře Sáblíka a Kameše. Poté, co Kameše prostřelili Němec se Sailerem, vrátil se do znojemské branky Trvaj, ale ani on proti Kristkovi neuspěl. Sáblíka překonal pouze Svoboda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články