Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hokejisté se na Švédských hrách představí s Jágrem a bez nováčků

Praha - Česká hokejová reprezentace se představí na únorových Švédských hrách podle předpokladů i s hvězdným útočníkem Jaromírem Jágrem. Opora ruského Omsku nechybí v dnes zveřejněné nominaci trenéra Vladimíra Růžičky. Na třetím turnaji seriálu Euro Hockey Tour se v reprezentačním dresu neobjeví žádný nováček.

"Jsme rádi, že na akci Jarda Jágr přijede. Je to pro nás dobrá zpráva. Chtěli bychom v sezoně jeden turnaj evropské série vyhrát. Dvakrát se nám to nepodařilo, tak uvidíme, jestli to vyjde teď," řekl Růžička.

I proto se pokusil postavit nejsilnější možnou sestavu, v které je 12 krajánků z Kontinentální ligy, švédské a švýcarské nejvyšší soutěže. Jedenáct hráčů působí v české extralize, z které dostal pozvánku i útočník Radim Vrbata, jenž se v závěru loňského roku vrátil do Mladé Boleslavi ze zámořské NHL. 

Sraz hokejové reprezentace je naplánován na úterý 3. února, o dva dny
později se Růžičkovi svěřenci v Praze utkají v úvodním zápase turnaje s
Finskem. V pátek poté odletí do Stockholmu, kde se v sobotu utkají s
domácím výběrem a v neděli nastoupí proti Rusku.

Nominace na 3. turnaj seriálu Euro Hockey Tour:

Brankáři: Miroslav Kopřiva, Lukáš Mensator
 
Obránci: Michal Barinka, Angel Krstev, Ondřej Němec, Petr Čáslava, Karel Rachůnek, Jan Platil, Zdeněk Kutlák, Petr Skrbek
 
Útočníci: Roman Červenka, Jaroslav Bednář, Jan Marek, Tomáš Rolinek, Jakub Klepiš, Jaromír Jágr, Václav Skuhravý, Tomáš Netík, Radim Vrbata, Leoš Čermák, Petr Čajánek, Jaroslav Hlinka, Zbyněk Irgl

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články