Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Caufield na všechno sám nestačil, Wisconsin překvapivě končí hned na úvod NCAA Championship

Vyvrcholení amerického univerzitního šampionátu přineslo hned na úvod velké překvapení. Kanonýr Cole Caufield se sice podílel na všech třech brankách favorizovaného Wisconsinu, Badgers ale na neutrálním ledě v Bridgeportu podlehli výběru minnesotské univerzity Bemidji State 3:6. 

Cole Caufield v dresu Wisconsinu
zdroj: USA Today Sports autor: John Mersits

Roli favorita potvrdila nejvýše nasazená Severní Dakota, která si bez větších obtíží poradila s American International výsledkem 5:1, když už v první třetině nasázela svému soupeři čtyři branky a v zásadě tak rozhodla o osudu utkání.

Fighting Hawks se o postup do Final Four utkají s vítězi předchozích dvou dokončených ročníků, výběrem univerzity Minnesota Duluth. Bulldogs měli v prvním kole volno, neboť jejich soupeř z Michiganu kvůli problémům s covidem-19 z turnaje odstoupil.

Stejným poměrem 5:1 zvítězil i tým University of Massachusetts, který porazil Lake Superior State. Lakers, kteří se ve vyřazovací části univerzitní soutěže představili poprvé po 25 letech, sice dokázali v úvodu srovnat na 1:1, to bylo ale z jejich strany vše a zbytek duelu zcela ovládli Minutemen.

Bobři z Bemidji zaskočili favorita

Wisconsin roli nasazené jedničky ve Východní skupině turnaje vůbec nezvládl. Outsider z Bemidji odskočil v první třetině do dvoubrankového vedení, když soupeře přestřílel 16:7, a náskok si dál už jen udržoval.

Caufield vystřelil na brankáře Beavers Zacha Driscolla celkem třináctkrát, prosadil se ale až ve 49. minutě za stavu 1:5, když proměnil přesilovku. Stejně jako talent Montrealu si tři body připsal kapitán vítězných Bobrů Ethan Somoza.

Bemidji se ve finále Východní skupiny utká s UMass Minutemen.

Zdroj
collegehockeynews.com, ncaa.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články