Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Litvínov ukončil černou sérii se Spartou, v nájezdech rozhodl o výhře Chemiků Válek

Litvínov vyhrál ve 22. kole extraligy na ledě Sparty 3:2 po samostatných nájezdech a zdolal Pražany poprvé po sedmi prohrách ve vzájemných duelech. V sedmé sérii rozhodl útočník Lukáš Válek, který v rozstřelu proměnil oba své pokusy. Sparta doma prohrála podruhé za sebou, předtím všechny čtyři duely na vlastním ledě v sezoně vyhrála.

Utkání Sparta - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Začátek nebyl špatný. Poté jsme udělali chyby v obranném pásmu a soupeř se postupně zvedl. Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého. Litvínov hrál hodně na puku a agresivně napadal naši rozehrávku. Musíme jednoznačně zlepšit přihrávky přesně do hokejky a zvednout se," řekl kapitán domácích Michal Řepík.

Sparta se ujala vedení po 108 sekundách, kdy se dostal k odraženému puku na levém kruhu Buchtele a trefil protější horní roh Godlovy branky.

Za 24 vteřin bylo vyrovnáno. Z pravého kruhu zamířil přesně kanadský bek Irving a ve 13. duelu v české extralize oslavil premiérovou branku.

V šesté minutě se Pražané vrátili do náskoku díky využité přesilové hře. Při Balinskisově trestu se dostal do úniku Řepík a prostřelil Godlu mezi betony.

Domácí se potom ubránili při dvou oslabeních v rychlém sledu při trestech Němečka a Kaliny. Náskok Sparty mohl následně zvýšit Buchtele, na druhé straně netrefil Jarůškovu přihrávku Zdráhal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Litvínov

Hned po šesti sekundách druhé části šel pykat Irving, ale Verva se ubránila a vyrovnat mohl ve 24. minutě Válek, ale Machovského nepřekonal.

Piskáčkův trest hostům ke gólu také nepomohl, ale v čase 28:43 už Severočeši smazali ztrátu. V přečíslení dvou na jednoho proměnil Hanzlovu přihrávku Jarůšek.

O opětovné vedení Sparty se mohli postarat Kudrna a Pech, za Litvínov zahrozili Hübl či Válek. Ve vlastním oslabení se snažil prosadit Myšák, který měl větší šanci v úvodu třetí třetiny.

Osmnáctiletý talent, který v listopadu debutoval na turnaji Karjala i v české reprezentaci, ztroskotal v úniku na Machovském a i v devátém extraligovém utkání v sezoně vyšel bodově naprázdno.

Při Dvořákově trestu kryl sparťanský gólman Hüblův pokus. Prodloužení neodvrátil domácí bek Košťálek, ani na druhé straně Irving.

V nastavené pětiminutovce gól také nepadl a v sedmé sérii rozstřelu rozhodl ve prospěch hostů Válek, který proměnil oba své pokusy. Ve čtvrté sérii totiž odpověděl na Řepíkovu trefu.

"Je super, že jsme tu sérii (porážek se Spartou) už ukončili. Navíc odvážet dva body odsud, to je paráda. A myslím, že jsme všichni spokojení. Věděli jsme, jak má Sparta skvělý tým a jak je těžké tady bodovat, ale zvládli jsme to a sérii jsme přerušili," radoval se Válek.

Sparta Praha - HC Litvínov 2:3 po nájezdech (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Buchtele (Mikliš, Forman), 6. Řepík (Sobotka, Rousek) - 3. Irving, 29. Jarůšek (M. Hanzl, P. Zdráhal), rozhodující nájezd Válek. Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0.

Sparta: Machovský - Košťálek, Piskáček, M. Jandus, Němeček, Mikliš, T. Dvořák, Kalina - Tomášek, Horák, Sobotka - Řepík, M. Sukeľ, Rousek - Forman, Pech, Buchtele - Kudrna, D. Vitouch, Dvořáček. Trenéři: Hořava a Jandač.

Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Kudla, Demel - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - M. Látal, Gerhát, Myšák - Zygmunt, Helt, Havelka. Trenér: Országh.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články