Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Hokejisté z NHL budou hrát na OH v Soči, jinak nebude Světový pohár, hrozí Fasel

Ottawa – Předseda Mezinárodní federace ledního hokeje René Fasel chce, aby se hokejisté zúčastnili nejenom olympiády ve Vancouveru 2010, ale také v Soči 2014. Nepřeruší-li se NHL po dobu konání olympiády, neuskuteční se podle Fasela ani hokejový Světový pohár o dva roky dříve.

Logo NHL na ledové ploše
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Mám jasno v tom, že pokud nebudou profesionálové na olympijských hrách 2014, nebude žádný Světový pohár," prohlásil Fasel. Prestižní klání reprezentačních týmů se uskutečnilo naposledy v roce 2004 a v rámci jednání o smlouvě mezi NHL a Kontinentální hokejovou ligou se objevily návrhy o opětovném uspořádání turnaje v roce 2012.

Právě skutečnost, že NHL a KHL nemohou najít společnou řeč ohledně dohody o přestupech, a rezervovaný postoj k hráčům mířícím do KHL však mohou být při jednáních jedněmi z hlavních překážek.

René Fasel uvedl, že plán na přerušení zápasů NHL po dobu konání olympijských her v Rusku za pět let má podporu hráčské asociace NHL. Předseda Mezinárodní federace ledního hokeje věří, že asociace hráčů je dostatečně silná na to, aby přesvědčila celou NHL.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články