Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Plzeň se dočkala výhry, odneslo to Kladno. V Liberci rozhodl litvínovský Zdráhal

Konečně. Hokejisté Plzně v letním poháru na čtvrtý pokus poprvé zvítězili. V dohrávce prvního kola porazili na svém ledě Kladno 3:1. Vítězný gól dal Gulaš. Litvínov vyhrál už druhý ze tří pohárových zápasů. Tentokrát veze body z Liberce, kde zápas rozhodl jediným gólem Zdráhal. Připravujeme podrobnosti.

Plzeň - Kladno
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Hráči Plzně i Kladna šli do vzájemného souboje s cílem napravit vysoké čtvrteční domácí porážky. Indiáni nestačili na Spartu (1:5), Rytíři v duelu týmů, které se prohodily po uplynulém ročníku místa v extralize a první lize, podlehli Českým Budějovicím 3:8.

Hosté opět bez majitele Jaromíra Jágra v sestavě otevřeli skóre před polovinou zápasu díky Vítězslavu Bílkovi, už o 66 sekund později ale vyrovnal v oslabení Jakub Pour. Vítězný gól dal ještě do druhé přestávky nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec minulé extraligové sezony Milan Gulaš. V závěru potvrdil výhru Matyáš Kantner.

Také Liberec měl za sebou čtvrteční debakl, když si odvezl porážku 2:8 z Mladé Boleslavi. Naproti tomu Litvínov smetl Karlovy Vary 6:0 a čisté konto dokázal udržet i dnes. Zatímco s Energií byl bezchybný mladý Šimon Zajíček, tentokrát se zaskvěl slovenský brankář Denis Godla, jenž si připsal 48 zákroků. Jediný gól zápasu dal ve 24. minutě Patrik Zdráhal.

Hokejový Pohár Generali České pojišťovny - dohrávky 1. kola:

Skupina A:

HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 30. Pour (Vráblík, Kodýtek), 37. Gulaš (P. Musil, Jiříček), 60. Kantner - 29. Bílek. Rozhodčí: R. Svoboda, Šindel - Malý, Jelínek. Vyloučení: 5:6, navíc Sorokin (Kladno) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 563.

Skupina B

Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branka a nahrávky: 24. P. Zdráhal (Jarůšek, L. Doudera). Rozhodčí: Hodek, Micka - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 1130.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články