Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Česká dvacítka porazila Němce 6:0 a přiblížila se čtvrtfinále

Ottawa - Vysokým vítězstvím 6:0 nad Německem se čeští hokejoví reprezentanti do dvaceti let přiblížili na juniorském mistrovství světa postupu ze základní skupiny do čtvrtfinále. Trenér Marek Sýkora mohl být po první výhře svých svěřenců na turnaji poprvé alespoň trochu spokojený. V zápase český tým jasně dominoval a zůstal tak ve hře o postup do bojů o medaile.

zdroj: ČT4

Zkušený kouč si moc dobře uvědomoval, že řada hráčů si pamatuje nezdar na světovém šampionátu osmnáctiletých, kdy český tým s Německem prohrál a sestoupil z elitní skupiny. "Byla tady historická paralela, všichni věděli, co se tehdy stalo. Myslím si ale, že jsme do utkání vstoupili dobře. Byli jsme nabuzení, aktivní," pochvaloval si Sýkora podle internetového serveru hokej.cz.

Důležité byly dvě vstřelené branky v první třetině, napětí z hráčů však podle Sýkory spadlo až po po čtvrté brance Tomáše Knotka. "Až pak jsme se uklidnili a spadla z nás nervozita. Zápas kladl nápor na psychiku a jsme rádi, že se nám to podařilo zvládnout," oddechl si kouč.

Jednou z příčin úspěchu byla hra v početní výhodě. A také málo českých faulů, na trestné lavici byli Sýkorovi svěřenci jen třikrát. Němci celkem devětkrát. "Chtěl bych ocenit, že hrajeme čistě. V průběhu mistrovství světa nejsme vylučovaní, což musím ihned raději zaklepat na dřevo," usmál se Sýkora.

Před prvním klíčovým duelem na turnaji se Sýkora s asistenty rozhodl i lehce pozměnit přípravu. I vzhledem k dřívějšímu začátku utkání zrušili ranní rozbruslení a tým se chystal na bitvu v hotelu Chateau Laurient.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články