Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Slavia díky výkonu v druhé třetině zdolala Liberec 4:3

Praha - Hokejisté pražské Slavie po vysoké výhře nad vedoucím Litvínovem uspěli i ve druhém ze série čtyř domácích zápasů za sebou a porazili Liberec 4:3. Úřadující mistr tak po předchozích pěti porážkách v řadě znovu naplno bodoval. Aktuálně šestá Slavia rozhodla v druhé třetině, kterou vyhrála 4:1. Bílí Tygři popáté za sebou venku nebodovali a zůstávají jedenáctí.

Slavia - Liberec
zdroj: ČTK autor: Peška Stanislav

Slavia nastoupila stejně jako v neděli proti Litvínovu v brance s Nerudou, který dostal přednost před jedničkou Svobodou. Gólman zapůjčený z Havlíčkova Brodu v úvodu čelil několika pokusům Bílých Tygrů, ale do velké šance se dostal na druhé straně ve čtvrté minutě po Beránkově přihrávce obránce Novák, gólman Fikrt ovšem jeho střelu vyrazil ramenem.

Hosté se pak bez větších problémů ubránili v oslabení, sami pak byli při dvou trestech Vondrky za sebou nebezpečnější. Nejdříve při prvním zamířil v dobré pozici vedle Plodek a při druhém pomohla Nerudovi po Nedorostově pokusu pravá tyč. Slibnou příležitost neproměnil Kašpařík. Liberec pak bez potíží ustál i následné oslabení, ale další vyloučení se Severočechům už vymstila.

Ještě na konci úvodní části posunul při náporu Beránkovy formace úmyslně branku Žábka a na trestnou lavici jej následoval po šesti vteřinách druhého dějství za vyhození kotouče na střídačku Modrý. Liberec 68 vteřin ve třech proti pěti sice odolal, ale Žabka po návratu na led nestihl dobruslit ke Kadlecovi, jehož střelu tečoval za Fikrtova záda Červenka. Pražané pak soupeře při Beránkově trestu k ničemu nepustili a ve 26. minutě sami za pět vteřin využili početní výhodu, když se prosadil z dorážky nejlepší střelec extraligy Hruška a připsal si 22. trefu v sezoně.

Za 39 vteřin zaváhal Fikrt, když mu přes lapačku prošla lehká střela Micky. Za minutu a půl se šel sudí Husička přesvědčit u videorozhodčího, zda Zíbova střela skončila v brance nebo na tyči. Kolega u záznamu mu vzápětí potvrdil i to, že nemůže platit ani Kraftův gól dosažený vysokou holí. V 32. minutě už ale kapituloval domácí Neruda, jehož překonal osamocený Bartovič. Za 77 vteřin ale skóroval Doležal a Fikrta vystřídal Stejskal.

Liberecký náhradník si po svém nástupu do branky držel čistý štít a Bílí Tygři v závěrečné třetině ještě zdramatizovali zápas. Ve 45. minutě se po průniku z levé strany prosadil Blatný, další šanci měl Podkonický a ve 49. minutě už snížil na rozdíl jediného gólu z předbrankového prostoru Plodek. Vzápětí vyjel Neruda úspěšně skoro až k modré čáře a zabránil Šachlovu úniku.

Čtyři minuty před koncem opět podržel Slavii Neruda, před kterým se ocitl osamocený Kašpařík. Snahu Severočechů o vyrovnání utlumilo Žabkovo vyloučení a ve více než minutové závěrečné power play se už do šance nedostali.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články