Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Brankář Will mění Švédsko za KHL, bude chytat za Čeljabinsk

Roman Will se po roce stráveném ve švédském Rögle stěhuje do Kontinentální ligy a bude chytat za Čeljabinsk. Sedmadvacetiletý gólman české reprezentace, který má na kontě i jeden zápas v NHL za Colorado, uzavřel s Traktorem dvouletou smlouvu.

Je nám líto, video expirovalo.
Brankář Will se stěhuje z Rögle do Čeljabinsku

Will v uplynulé sezoně odchytal za Rögle 34 zápasů a byl ve statistikách švédské ligy čtvrtý s průměrem 2,12 obdržené branky na zápas i s úspěšností zákroků 92,13 procenta. Udržel také čtyřikrát čisté konto.

V dresu české reprezentace měl ve čtyřech duelech uplynulé sezony průměr 1,50 gólu na utkání, úspěšnost 94,29 procenta a jednou udržel nulu.

Před odchodem do Rögle působil Will tři roky v extraligovém Liberci a pomohl mu loni k zisku stříbra. V domácí nejvyšší soutěži, v které má na kontě i jeden duel za Mladou Boleslav, odchytal 161 utkání s průměrem 2,11 obdržené branky na zápas, úspěšností zákroků 92,09 procenta a udržel 21 čistých kont.

V letech 2014 až 2016 působil v Severní Americe, když podepsal jako nedraftovaný volný hráč smlouvu s Coloradem.

Za Avalanche dostal příležitost jen na třetí třetinu duelu na ledě San Jose 26. ledna 2016, v kterém při prohře 1:6 inkasoval ze tří střel jednu branku. Jinak chytal na farmách v Lake Erie a v San Antoniu v AHL a ve Fort Wayne v ECHL.

V Čeljabinsku, který v uplynulém ročníku skončil ve Východní konferenci na předposledním 11. místě a nepostoupil do play-off, se Will setká s dvěma krajany - útočníky Tomášem Hykou a Lukášem Sedlákem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články