Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Liberec obhájil vítězství v základní části, druhou Plzeň porazil 4:1

Hokejisté Liberce porazili v dohrávaném utkání 11. kola extraligy Plzeň 4:1 a s předstihem si zajistili vítězství v základní části. Prezidentský pohár získali Bílí Tygři stejně jako před rokem. Dlouhodobou část ovládli Severočeši počtvrté za pět sezon a celkově pošesté.

Utkání Liberec - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Bílí Tygři mají čtyři kola před koncem základní části náskok 13 bodů právě na Plzeň, která prohrála posedmé za sebou na kluzištích soupeřů. Liberec má zároveň jistou účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Jubilejním 30. gólem v sezoně se na výhře domácích podílel slovenský útočník Libor Hudáček, jenž nasbíral už 58 bodů, což je extraligový rekord v podání cizince. Nejproduktivnější hráč soutěže Milan Gulaš z Plzně vyšel naprázdno.

"Jsme rádi, že se nám podařilo vyhrát základní část. Snažili jsme se o to celou sezonu. Teď se ale vyspíme a pokračujeme dále. Budeme se připravovat na play-off. Získali jsme pohár, ale chceme ještě druhý," uvedl Hudáček.

Své rekordy aktuálně moc neřeší. "Teď to neprožívám. Až se ale na to za pár let zpětně podívám, bude to asi pro mě znamenat hodně," řekl devětadvacetiletý útočník.

Hosté se na severu Čech představili bez brankářské jedničky Frodla, který tak poprvé v sezoně nezasáhl do hry.

Místo něj dostal šanci Král, jenž se v extralize představil po dvou letech, naposledy chytal na začátku března za Plzeň také v Liberci.

"Dominik (Frodl) nemohl ze zdravotních důvodů nastoupit. Tomáš se s tím popasoval velmi dobře. Nebyla to pro něj jednoduchá situace, dlouho nechytal. Myslím si, že podal slušný výkon. Odvedl práci, kterou měl," řekl trenér Plzně Ladislav Čihák.

V úvodu zápasu byl ale v permanenci jeho protějšek Hrachovina, který si v první minutě připsal čtyři zákroky. Plzeň svou aktivitu přetavila i ve vedoucí gól, Vráblíkovu střelu tečoval v čase 2:02 Pour.

Liberec se rozjížděl pozvolna. Poté, co domácí přežili úvodní oslabení, sami udeřili v přesilovce. Vyloučení šestnáctiletého obránce Jiříčka využil pohotově dorážející Bulíř.

Oba celky se mohly dostat do vedení v početních výhodách, Hrachovina i Král však chytali spolehlivě.

Při Čerešňákově trestu zahrozil v oslabení Mertl, ale neuspěl stejně jako ve 32. minutě osamocený Šír na druhé straně.

Střelecky se nakonec prosadil až ve 35. minutě Musil, jenž pohotově dorazil Králem vyraženou Maroszovu střelu.

"Lépe to trefit nemohl," řekl Tomáš Král na adresu Musila, jenž puk zasáhl ještě ve vzduchu. "Bylo to trochu štěstíčka, ale jsem rád, že to tam spadlo," usmíval se Adam Musil.

Ještě větší klid na hokejky získali hráči Liberce na začátku třetí části. Král si sice poradil s pokusy Ordoše, Krenželoka i Šmída, proti Hudáčkovu zakončení po ideální Birnerově přihrávce však neměl šanci zasáhnout.

Liberec pak zápas dovedl jistě do vítězného konce, pátou domácí výhru nad Plzní v řadě podtrhl v poslední minutě čtvrtým gólem Ordoš.

"Čtyřicet minut jsme hráli dobře, ale třetí třetina se nám nepovedla. Musíme se z toho dostat a sérii porážek venku už zastavit," řekl Čihák.

Bílí Tygři Liberec - HC Plzeň 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 14. Bulíř (Ordoš, Šmíd), 35. A. Musil (Marosz), 44. L. Hudáček (Birner, Derner), 60. Ordoš (P. Jelínek, Birner) - 3. Pour (Vráblík, P. Straka). Rozhodčí: Pešina, Bejček - Lučan, Kis. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 7179.

Liberec: Hrachovina - Knot, Šmíd, Hanousek, Derner, Graborenko, Kolmann - Zachar, L. Hudáček, Birner - A. Musil, Bulíř, Marosz - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Valský, Šír, J. Vlach. Trenér: Augusta.

Plzeň: Král - Čerešňák, Pulpán, Jánošík, Jiříček, Kaňák, Vráblík, Jank - Gulaš, Mertl, Kantner - Rob, V. Němec, P. Zdráhal - Pour, Kodýtek, P. Straka - Malát, Heřman, Vracovský. Trenér: Čihák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články