Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Vlasák vede produktivitu extraligy o čtyři body před Polanským

Praha - Plzeňský útočník Tomáš Vlasák vládne produktivitě hokejové extraligy o čtyři body před Jiřím Polanským z Třince. Vlasák nasbíral v 35 zápasech 42 bodů a s 24 asistencemi je i nejlepším nahrávačem soutěže. Polanský odehrál o zápas více, skóroval patnáctkrát a na 23 gólů přihrál. Třetí Petr Kumstát z Karlových Varů má na kontě 36 bodů za 16 tref a 20 asistencí.

Tomáš Vlasák
zdroj: hcplzen.cz

Tabulce střelců stále vévodí s 21 brankami slávista David Hruška, o dva góly méně vstřelil Jan Starý z Pardubic. Mezi nahrávači se dělí o druhé místo s 23 asistencemi s Polanským jeho klubový spoluhráč Jan Peterek, slávista Jaroslav Bednář, Pavel Patera z Kladna a litvínovský Robert Reichel. 

Pozici nejproduktivnějšího obránce si drží Jiří Šlégr z Litvínova, jenž v 33 utkáních zaznamenal 21 bodů za pět branek a 16 asistencí. Nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách mají s 15 kladnými body Ondřej Kratěna ze Sparty a Martin Straka z Plzně. Nejhorší zůstává s 18 zápornými body kladenský Radek Bělohlav. Nejtrestanějším hráčem je se 107 minutami stále slovenský bek Tomáš Malec z Třince. 

Mezi brankáři se může pochlubit nejvyšší úspěšností zákroků 94,43 procenta trojka české reprezentační dvacítky Jakub Sedláček ze Zlína, který má stejně jako Roman Turek z Českých Budějovic na kontě i tři čistá konta. Nejnižší průměr 2,26 inkasované branky má Jaroslav Hübl z Litvínova.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články