Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hynek, Radim a také Tomáš. Zohornové znovu vyjedou společně na led

Čeští fanoušci znovu budou moci obdivovat souhru bratrské trojice Zohornových. Tomáše z prosincového Channel One Cupu vyřadil akutní zánět slepého střeva, na Švédských hrách už ale znovu navlékne národní dres. Po rekonvalescenci stihl v dresu Chabarovsku v KHL jen čtyři zápasy, přesto po omluvenkách v týmu kývl na dodatečnou nominaci.

V původní nominaci trenéra Miloše Říhy nejstarší ze sourozeneckého tria nebyl. "Když jsem mluvil s panem Říhou, tak jsem měl za sebou první zápas a necítil jsem se. Potom jsme spolu znovu volali. Měl jsem už po třetím zápase a trenér říkal, že mu vypadli dva centři, že by mě chtěl. Vzal jsem si den na přemýšlení a rozhodl se, že pojedu," řekl Zohorna.

Reprezentaci bere jako čest, navíc může trávit čas i s nejmladším bratrem Radimem. "Každá akce je super a jsem za to rád. A je fajn, že jsme se potkali zase s Radimem po měsících," prohlásil rodák z Havlíčkova Brodu, který s Hynkem působí od této sezony ve stejném klubu.

Minulý turnaj si společně neužili, ale Tomáš Zohorna bral jako štěstí v neštěstí, že se problémy naplno projevily při reprezentační akci v Plzni. "Byl jsem operovaný v Česku. To beru jako velké plus," oddechl si i s odstupem času Zohorna, který pociťoval potíže už v Chabarovsku.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi si už zatrénovali ve Stockholmu, připravují se na Švédy

"Doktor dával nějaké prášky, že to jsou spíš nějaké břišní problémy. Tam se to moc neřešilo. Je fajn, že to prasklo až v Česku," popsal dění. V Plzni se probudil s vysokou horečku. "Začalo se mi i nafukovat břicho, tak jsem si říkal, že už to není dobrý. Přišel se na mě podívat doktor a říkal, že pojedeme hned do nemocnice. Pak už to bylo rychlé."

Do tréninku se vrátil v první polovině ledna. "Měsíc jsem byl mimo a pak jsem začal pomaličku, spíš procházky. Potom trošku na kole. Ono to bolelo, takže jsem musel pomalu. První pocit na ledě byl šílený. Hlavně vzpomínám na první zápas, to jsem si připadal, že mám dvě stě kilo a deset let jsem nehrál hokej. Ale zápas od zápasu to bylo lepší. Už jsem se cítil dobře a snad v tom budu zítra pokračovat," podotkl.

Těší se na čtvrteční vystoupení v hale Globen, kam se český tým vrací poprvé od roku 2014. Zohorna nemá na tehdejší turnaj dobré vzpomínky. "Zlomili mi tady nohu. To bylo někdy na konci prvního zápasu se Švédy, kdy jsem skočil do střely, dostal jsem do nártu a měl jsem ho zlomený," vybavil si Zohorna, který se pak dostal poprvé na světový šampionát v roce 2016 v Moskvě.

Věří, že zápas proti Švédsku v Globenu bude hezký zážitek. "Je to krásná hala. Těšíme se na to, Doufám, že přijde hodně fanoušků a bude dobrá atmosféra," dodal Zohorna.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články