Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hradec nakročil do finále Ligy mistrů, na ledě Djurgaardenu vyhrál 3:1

Hokejisté Hradce Králové vyhráli v úvodním semifinále Ligy mistrů ve Stockholmu nad Djurgaardenem 3:1 a za týden v domácí odvetě budou hájit dvoubrankový náskok. Dvěma góly včetně vítězného zařídil úspěch Východočechů útočník Matěj Chalupa.

Hokejisté Hradce Králové v Lize mistrů
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Už po šesti sekundách se museli domácí bránit při Nilssonově vyloučení, ale odolali a ve třetí minutě se ujal úřadující vicemistr a aktuálně devátý tým švédské ligy vedení.

Possler se natlačil z pravé strany před branku přes Čápa a stihl poslat puk za Mazance dříve, než se po jeho pádu vychýlila branka. Sudí Birin a Raming po zhlédnutí videa gól uznali. Possler se ale při pádu na konstrukci branky zranil a odstoupil.

Hradec odpověděl v páté minutě, kdy překonal obránce Nedomlel Rämöho tečovaným pokusem od modré čáry.

Možnosti otočit stav měli Perret a Koukal. Východočeši měli k dispozici v úvodním dějství i dvě přesilové hry po faulech Kahilainena a Berglunda, ale Djurgaarden odolal.

Domácí vstoupili do druhé části také v oslabení po Nilssonově trestu, což sice ustáli, ale hned ve 23. minutě se už Hradec Králové radoval. Po Nedomlelově nahození z rohu se prosadil z dorážky Chalupa.

Stockholmskému celku nepomohly k vyrovnání ani dvě početní výhody při pobytu Perreta a Šaldy na trestné lavici. V 38. minutě si Mazanec poradil s pokusem Agrena a na druhé straně zahrozil Cingel.

I v závěrečném dějství držel tým koučů Vladimíra Růžičky a Tomáše Martince těsný náskok. Ve 44. minutě odolal Mazanec po závaru i při Berglundově dorážce.

V polovině závěrečného dějství chyboval na útočné modré čáře Johansson, Chalupa se dostal do úniku a blafákem do bekhendu mezi Rämöho betony zvýšil. Ještě zvýraznit rozdíl mohl Perret, Rämö ale jeho pokus vytěsnil na tyč.

Hradec Králové má možnost napodobit pražskou Spartu a postoupit jako druhý český celek v šestém ročníku soutěže do finále. Pražanům se to povedlo v sezoně 2016/17 a v boji o triumf podlehli Frölundě.

Djurgaarden IF - Hradec Králové 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Possler (Alsing) - 5. Nedomlel (Koukal), 23. M. Chalupa (Nedomlel, Perret), 50. M. Chalupa. Rozhodčí: Birin, Raming (oba Rus.) - Ahlen, Persson (oba Švéd.). Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 2383.

Djurgaarden: Rämö - Alsing, T. Nilsson, Högström, J. Pettersson, Norell, Hultström, S. Johansson - Haga, Berglund, Bergfors - Agren, Josefson, Holtz - Eklund, Wandell, Walterholm - H. Eriksson, Östman, Possler - Kahilainen. Trenér: Ohlsson.

Hradec Králové: Mazanec - Cibulskis, Čáp, Šalda, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel, Váchal - M. Chalupa, Cingel, Smoleňák - R. Pavlík, Lev, Kevin Klíma - Perret, Koukal, Jergl - Miškář, Dragoun, Paulovič. Trenéři: V. Růžička a T. Martinec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články