Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kladno uspělo na ledě Olomouce a posunulo se na desáté místo

Olomouc nenavázala na dvě předchozí venkovní výhry a v důležitém souboji dvou sousedů v tabulce podlehla Kladnu 1:3. Hosté si vypracovali rozhodující náskok už dvěma góly v první třetině, vynikajícího Denise Godlu, který se pod výhru Rytířů podepsal 41 zákroky, překonal až v 56. minutě v přesilovce Zbyněk Irgl. Kladno se posunulo v tabulce před Kohouty, na desáté příčce má na Hanáky k dobru tři body.

Utkání Olomouc - Kladno
zdroj: ČT4 autor: Jaroslav Svoboda

Kladno začalo velice aktivně a dostávalo se častěji do zakončení. Hned ve čtvrté minutě otevřel skóre Strnad, který prostřelil Konráda mezi betony.

Vzápětí mohl srovnat Tomeček, ale s jeho pokusem si Godla poradil. K nebezpečnému zakončení se dostal i Jágr, který tísněný vyvezl puk zpoza branky a zakončil.

Na druhé straně Godla opět úspěšně zasáhl proti Klimkově střele. Ve 13. minutě Austin na modré čáře zachytil nepřesnou přihrávku domácích, najel si do ideální střelecké pozice a zvýšil na 2:0.

Na začátku druhé třetiny Kolouch těsně minul bránu hostů. Potom i Klimek v další šanci zakončil nepřesně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Kladno

V 26. minutě Zikmund z úhlu nahodil puk, který propadl až za Konráda. Domácí trenéři Moták a Tomajko sáhli ke změně v brankovišti a nastoupil Lukáš.

"Věděli jsme, že zápasy se Zlínem a Olomoucí, tedy týmy kolem nás, jsou důležité. Každý bod je pro nás samozřejmě zlatý. Dnes nás podržel brankář Godla, je to už druhý zápas v řadě, kdy zachytal výborně," pochvaloval si Jágr plný bodový zisk z posledních dvou duelů.

Hanáci zvýšili aktivitu a začali se více dostávat do šancí. Kladenský brankář zlikvidoval postupně střely Koloucha i Irgla, který se potom dostal i do úniku, ale Godlu nepřekonal.

Olomouc ještě zvýšila tlak v útočném pásmu. K několika střelám se dostal Irgl a Tomeček po kombinaci s Klimkem trefil pouze boční síť. Na druhé straně se neprosadil v úniku Redlich.

V 56. minutě při Kautově vyloučení přišel Godla o čisté konto. Škůrek si na modré čáře vyžádal přihrávku, poslal puk na Irgla a ten kladenského gólmana prostřelil. Domácí ještě na poslední půlminutu odvolali brankáře, ale gól už ani na jedné straně nepadl.

"Gól za stavu 0:3 byl sice pozdě, ale pořád zbývaly čtyři minuty. Škoda že jsme se nedostali do pásma a nějak to nevyužili ke druhému gólu. Začali jsme nějak zakřiknutě a myslím si, že úplně zbytečně," řekl olomoucký útočník Zbyněk Irgl.

HC Olomouc - Rytíři Kladno 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 56. Irgl (Škůrek, P. Musil) - 3. J. Strnad (P. Machač, Redlich), 13. Austin, 26. Zikmund (Kehar, Bílek). Rozhodčí: Mrkva, Piragič (Chor.) - Tošenovjan, Zgonc (Slovin.). Vyloučení 3:4. Využití 1:0. Diváci: 5500 (vyprodáno).

Olomouc: Konrád (26. Lukáš) - Jaroměřský, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík - Irgl, Strapáč, Burian - P. Musil, Nahodil, Klimek - Skladaný, Kolouch, Olesz - V. Tomeček, J. Knotek, Hecl. Trenéři: Moták a Tomajko.

Kladno: Godla - B. Nash, Austin, Romančík, Kehar, Barinka, Zelingr - Jágr, Melka, Zikmund - J. Strnad, P. Machač, Redlich - Bílek, Stach, Réway - O'Donnell, T. Kaut, Hajný. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články