Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Plekanec: Něco jsem tady v Kladně zažil, byl to pro mě speciální zápas

Brněnský útočník Tomáš Plekanec se podle očekávání dočkal při extraligové dohrávce na kladenském ledě více než vřelého přijetí. Přestože v současnosti už je kladenský odchovanec hráčem Komety, ještě na jaře pomáhal klubu s návratem do extraligy. Z vyprodaného hlediště se před utkáním ozývalo jeho jméno, na kostce byl k vidění sestřih povedených momentů v jeho podání v kladenském dresu.

Tomáš Plekanec a Jaromír Jágr
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Samozřejmě to bylo speciální, udělali jsme tady baráž, něco jsem tu zažil, vyrostl jsem tady. Bylo to trošku jiné než jinde. V téhle kabině jsem byl asi ve 14 letech s dorostem, ale v takových věcech jsem nad věcí. Snažil jsem se na to nemyslet a soustředil jsem se, abychom vyhráli, což se povedlo," pochvaloval si Plekanec.

O vzpomínkovém videu věděl. "Říkal mi to kluk z marketingu, že tam něco bude. Ale byli jsme v kabině a potom byla jen fotka, moc jsem to nevnímal. Určitě to bylo hezké, samé krásné reakce. Emoce v tom byly, ale střídačky jsem si naštěstí nepopletl," pousmál se Plekanec.

Minisouboj s domácí legendou Jaromírem Jágrem nijak neprožíval, přestože právě ten byl hlavním lákadlem utkání v Kladně.

"Hráli jsme proti sobě spoustu zápasů v NHL. Bylo to asi dané tou baráží, kterou jsme zvládli. Ale proti sobě jsme toho jinak odehráli už spoustu. Jarda se mě akorát ptal, jestli budeme hrát na sebe, ale takový plán jsme neměli, zbytečně by to rozbilo naši hru," přiblížil Plekanec.

Jejich dosavadní bilance zněla 17:15 na zápasy pro Plekance, po vítězství Brna 3:2 ji tak ještě o něco vylepšil.

"Jsou to jen statistiky pro novináře a fanoušky. My to bereme jinak. Vyrostli jsme oba tady, s Jardou jsme toho odehráli hodně, nebral jsem to osobně," ujistil Plekanec, jenž oslaví koncem srpna sedmatřicetiny.

Kladno hodně kousalo a vedlo 2:0, ale jedna z největších postav historie slavného Montrealu něco takového očekávala.

"Čekali jsme, že Kladno je nepříjemný soupeř. Navíc na malém ledě, na který nebývají soupeři zvyklí. Nebylo to úplně ono, ale naštěstí se nám povedlo dát gól z přesilovky, potom se povedl signál na buly a Holas krásně rozhodl," ohledl se za zápasem Plekanec.

Ocenil tak střelce vítězného gólu Petra Holíka. "Nebylo to proti domácím jednoduché, dobře bruslí a potvrzuje se, co se říkalo. Já jsem rád, že jsme vyhráli. Výkon ale od nás stoprocentní nebyl. Domácí sice někdo odepisoval, ale podle mě bude hrát Kladno v extralize o desítku," předpověděl Plekanec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články