Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čeští hokejisté na Rusy nestačili, v Moskvě prohráli 2:5

Moskva - Čeští hokejisté podlehli ve svém druhém utkání na turnaji Channel One Cup domácímu Rusku 2:5 a utrpěli tak svou první prohru v základní hrací době v této sezoně. Český výběr prohrával po úvodní třetině 0:2, ale v druhé vyrovnal brankami Jakuba Klepiše a Jana Marka. Ve zbytku dramatického moskevského zápasu už však do černého stříleli pouze Rusové.

Ruský hráč Maxim Sušinskij se raduje poté, co vstřelil branku do české sítě.
zdroj: AP autor: Miša Japaridze

Češi začali důležitý zápas o poznání lépe a v samém úvodu uzamkli Rusy téměř na minutu v jejich obranném pásmu. Kutlákovu ránu však pokryl gólman Barulin a Vašíček mířil nad. Krátce nato šli ale domácí do vedení. Přečíslení Rusů dva na jednoho se zakončením Zinovjeva sice ještě český gólman pokryl, ale akce pokračovala, Mozjakin našel od hrazení Sušinského, který bekhendem prostřelil Kopřivu mezi betony. 

Tlak Rusů neustával a Růžičkova ekipa se k ohrožení Barulina prakticky nedostávala, o čemž svědčily pouhé čtyři střely na ruskou branku v prvním dějství. V polovině 17. minuty navíc zvýšil Zaripov na dvoubrankový rozdíl a nadšení domácí fanoušci rozjeli v Megasport Areně mexickou vlnu.

Ve druhé třetině Češi vyrovnali...

Také na počátku druhé dvacetiminutovky byli Rusové aktivnějším týmem, ale český výběr se osměloval čím dál častěji. V 25. minutě pálil z mezikruží Marek, Barulin vyrazil jeho pokus hřbetem lapačky těsně nad. Krátce poté se strhla mela, při níž na ledě dlouho bojovali Pilař se Saprykinem a pošťuchovaly se i další dvojice hráčů. V 28. minutě ujel v oslabení Marek, tváří v tvář Barulinovi sice pálil nad, ale byl přitom hákován Nikulinem. Nařízené trestné střílení proměnil blafákem do bekhendu Klepiš.

Chvilku nato musel na trestnou lavici Zinovjev, Rolinek zavezl puk do útočného pásma, našel mezi kruhy číhajícího Marka a ten s přehledem vymetl pravý horní růžek Barulinovy branky. Rusové očividně znervózněli, ale další českou šanci přežili a vzápětí sami opět zvyšovali svůj tlak.

...pak už ale skórovali jen Rusové

Radulovovu střelu zápěstím zlikvidoval Kopřiva, ovšem právě Radulov poslal v 34. minutě svůj tým znovu do vedení. Při signalizovaném vyloučení Čechů si ve skrumáži před Kopřivou přikopl puk a poslal ho za záda českého gólmana.

Na začátku třetí třetiny hráli Rusové půlminutu v pěti proti třem, Kopřiva však odolal. Po chvilce hráli klasickou přesilovku i čeští reprezentanti, nadějný pokus vyslal na branku sborné Irgl, jenže Barulin polovysokou ránu vykopl betonem.

V samém závěru potvrdili výhru sborné Saprykin a Kuljaš, jehož nekompromisní dorážku přes Kopřivovu hokejku potvrdil videorozhodčí. Po Saprykinově gólu se navíc strhla druhá větší bitka, v níž hrál znovu prim Pilař, tentokrát v duelu s Kuljašem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články