Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejová reprezentace se sešla před druhým turnajem EHT

Praha - V kompletním složení dorazili na dnešní sraz v pražském Edenu čeští hokejoví reprezentanti, které čeká od čtvrtka do neděle v Malmö a v Moskvě turnaj Channel One Cup, druhý díl série Euro Hockey Tour. V týmu tak chyběli pouze dříve omluvení zadáci Michal Barinka z Vítkovic a Petr Kadlec ze Slavie, jejichž místa zaujali náhradníci - liberecký Lukáš Zíb a Vladimír Sičák z Českých Budějovic.

Vladimír Růžička
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Kouč Vladimír Růžička tak mohl být rád, že zůstalo pouze u dvou dříve avizovaných změn a při skládání týmu nepřibyly další nečekané komplikace. Další omluvenky či změny v sestavě již Růžička neočekává. "Kluků jsem se ptal, jestli něco nemají, ale nikdo nic neříkal, tak doufám, že jsou všichni zdraví. Uvidíme na ledě," uvedl Růžička. 

Kladenského brankáře Miroslava Kopřivu však z nedělního extraligového duelu v Českých Budějovicích vyřadily střevní potíže. Právě on by měl nadcházející turnaj mezi tyčemi zahájit. "Bude stoprocentně chytat proti Švédům a pak teprve uvidíme, jak to celé bude, to se budu ještě rozhodovat," nastínil Růžička.

Do brány se postaví i Salák

Určitě však podle jeho slov dostane prostor i Alexander Salák z TPS Turku, který je spolu s bekem Pavlem Skrbkem nováčkem v týmu. "Musí jeden zápas chytat, úplně jistě. Nepovezu ho tam proto, aby na tři zápasy koukal ze střídačky. Jeden zápas tedy určitě chytat bude, jen ještě nevím, o který z těch dalších půjde," vysvětlil reprezentační kouč. 
   
První turnaj série EHT mu prý ukázal spoustu pozitiv. "Obrovskou bojovnost, obrovskou chuť toho mužstva a nasazení, v čemž chceme i pokračovat," uvedl Růžička. Přesto je pro něho nejdůležitější vidět hráče při hře s ohledem na skládání týmu pro světový šampionát v příštím roce. "Je to takové prověřování mužstva a naše seznámení, i když většinu mužstva teď uvidím na druhém turnaji," podotkl.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články