Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Od Ještědu pod Javorový vrch. Finále extraligy pokračuje za vyrovnaného stavu v Třinci

Třetím zápasem pokračuje finále play-off hokejové extraligy mezi Třincem a Libercem. Oceláři se v něm poprvé představí v domácím prostředí, jehož výhodu mají díky úvodní výhře pod Ještědem nyní na své straně. Bílí Tygři mohou zase čerpat sebevědomí z druhého duelu, v němž dokázali uspět a vyrovnat stav série na 1:1. Přímý přenos sledujte od 16:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Třinec rozhodl první utkání v přesilových hrách, ve druhém dal jediný gól rovněž v početní výhodě. Oceláři však sami cítili, že si v přesilovkách měli počínat ještě lépe.

"Měli jsme spoustu přesilových her, které zůstaly nevyužity. Jsem však přesvědčený o tom, že můj tým nic nevypustil, makal až do poslední minuty a chtěl tohle utkání zvládnout. Věřím, že i ty následující zápasy budou obdobného rázu," prohlásil trenér Václav Varaďa.

Že nedokázali jeho svěřenci najít za 120 minut hry recept na Severočechy v rovnovážném počtu hráčů na ledě, ho netrápilo.

"Máme na to další utkání. Teď nám nebylo souzeno, ale v tom prvním utkání jsme měli spoustu příležitostí při hře pět na pět a zůstaly nevyužité. V pátek jich moc nebylo a měli jsme problémy udržet se v útočném pásmu, ale jsem přesvědčený o tom, že v těch dalších domácích zápasech bude náš výkon jiný," řekl Varaďa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 1. finále play-off Liberec - Třinec

"Kdyby nám někdo řekl před sérií, že to bude 1:1, tak to bereme všemi deseti," podotkl třinecký brankář Šimon Hrubec.

"Musíme být mnohem agresivnější. Víme, že pokud budeme hrát tím naším systémem jako ve čtvrtek, tak máme velkou šanci na výhru. V druhém zápase jsme v tom ale nebyli tak důslední," připomněl útočník Tomáš Marcinko.

Liberci pomohla rozprava v kabině po úvodní porážce. Tým se dostal do zcela jiného nastavení.

"Vnímal jsem to tak. Na nás trošku dolehla nerozehranost. Není to výmluva, ale ve čtvrtek přijel Třinec z plné palby a plného programu, zatímco my jsme týden čekali, což možná trošku ovlivnilo ty emoce, které tam nebyly. Od rána pátečního tam už naopak byly," všiml si trenér Bílých Tygrů Filip Pešán.

"Je to o každém hráči. Nebylo potřeba nějakým způsobem nabudit tým od trenérů, protože ten tým cítil, že první zápas nehrál, jak by měl. Na ten druhý ale přišlo jiné mužstvo," doplnil Pešán.

Zkušený obránce Ladislav Šmíd nabádal, aby liberecký tým nepodlehl přílišnému uspokojení po zvládnutí druhého zápasu.

"Vyrovnání v sérii nás nakopne, ale zase si nemůžeme myslet o sobě nějaké takové kraviny, že série končí a podobně. Doufám, že si každý v kabině zapamatuje, co to vítězství obnášelo, a převedeme to i do třineckých utkání," řekl Šmíd.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články