Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kacetl: Může se ještě stát cokoliv, pořád musíme hrát s pokorou

Třetím čistým kontem v baráži pomohl brankář Ondřej Kacetl Pardubicím už k šesté výhře ze sedmi zápasů. Poslední tým nejvyšší soutěže se po vítězství nad Českými Budějovicemi 2:0 přiblížil záchraně, pět kol před koncem má před třetím Chomutovem náskok už 11 bodů.

Ondřej Kacetl
zdroj: ČTK autor: David Taneček

O udržení by Dynamo mohl připravit jen totální kolaps. Oproti základní části i play-out je výrazně produktivnější, navíc vyztužilo defenzivu.

"Kluci hrají strašně dobře dozadu, to hodně pomáhá, a navíc nám to tam padá. Neřekl bych, že jsme něco změnili, děláme to stejně, ale je to o kompletní pomoci celého týmu směrem dozadu," řekl Kacetl.

S českobudějovickými útočníky to ale neměl snadné a musel vytáhnout několik povedených zákroků. "Hodně to házeli do branky, snažili se o dorážky, ale kluci to přede mnou perfektně čistili. Nebylo to jednoduché utkání, Budějovice nehrály špatně, ale naštěstí neproměnily šance," uvedl osmadvacetiletý gólman.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 7. kola baráže Pardubice – České Budějovice

Klíčový byl druhý pardubický gól, který dal ve 46. minutě Luboš Horký po kombinaci s Ondřejem Machalou.

"Byli jsme rádi, že nám tam spadl druhý gól, protože šancí jsme měli plno. Musím pochválit Kváču, protože chytal neskutečně a držel je celou dobu ve hře. Naštěstí to tam kluci parádně sehráli," vyzdvihl Kacetl.

Hráči Dynama jsou s 18 body na kontě na nejlepší cestě k záchraně. "Jeden krok jsme udělali, ale pořád musíme hrát s pokorou. Vážíme si toho, že jsme vyhráli, ale nic není hotové, může se stát cokoliv. Pořád zbývá hodně zápasů do konce a nám ještě chybějí nějaká vítězství, která prostě musíme uhrát," zůstává rodák ze Znojma při zemi.

V neděli budou hrát Pardubice v Kladně o první místo v tabulce. V případě, že vyhrají a Chomutov ztratí body s Motorem, může už Dynamo oslavit záchranu.

"Neřeším, jestli je to o první místo. Jdeme ten zápas vyhrát, je mi jedno, kolikátí budeme, ale musíme vyhrát. Nic víc nás nezajímá," dodal Kacetl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články