Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mladá Boleslav zvládla rozhodující bitvu se Zlínem a ve čtvrtfinále vyzve Liberec

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v rozhodujícím pátém utkání předkola play-off Zlín a po vítězství 4:1 postoupili do čtvrtfinále. Zlín sice na ledě Bruslařů vedl po gólu Zdeňka Okála, ale Radim Zohorna s Ondřejem Dlapou se ve druhé třetině postarali o obrat. Výhru domácích poté ve třetí části potvrdili Lukáš Žejdl a do prázdné branky David Šťastný. Mladá Boleslav, která je ve čtvrtfinále po třech letech, se utká s vítězem základní části Libercem.

Radost hokejistů Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Do první vážnější šance se dostal ve čtvrté minutě domácí Skalický, zlínskou branku však netrefil. Ve 12. minutě Kašíkovi pomohla tyč.

Štěstí měli Zlínští i o několik sekund později, kdy Sedláčkovu přihrávku usměrnil za Růžičkova záda Okál bruslí a rozhodčí po konzultaci s kolegou u videa gól uznali.

"Sice jsme prohrávali, ale nabádal jsem kluky, abychom neměnili styl a vydrželi u toho, co jsme chtěli hrát od začátku. Hráli jsme zodpovědně a podařilo se nám zápas otočit," řekl kapitán domácích Michal Vondrka.

Domácím se podařilo vyrovnat ve 22. minutě, kdy Musilovu střelu pohotově dorazil Zohorna.

Hostům mohl vedení vrátit Honejsek, ale Růžičku nepřekonal. Při Hermanově vyloučení Kašíka podruhé zachránila tyč, tentokrát po pokusu Žejdla.

Ve 31. minutě se už ale Středočeši prosadili. Dlapa využil zakrytého výhledu Kašíka a po střele od modré čáry si připsal druhou branku v sezoně.

"Chtěl jsem jen dobře trefit puk, ale někdo tam clonil a se štěstím se to podařilo. Já gólů moc nedávám, ale životní snad není. Věřím, že bude ještě nějaký další," řekl Dlapa.

Do kabin šli domácí s těsným náskokem zejména díky výbornému postřehu Růžičky, jenž zlikvidoval velké šance Šlahaře a Honejska.

"Za stavu 1:1 i 2:1 jsme měli šance, a kdybychom je proměnili, byl to jiný zápas. Bohužel se nám to nepodařilo, oni pak dali gól na 3:1 a už si to dobře pohlídali," řekl Tomáš Fořt, který měl velkou šanci ve 46. minutě.

Ve 46. minutě mladoboleslavského gólmana nedokázal překonat ani Fořt a domácí poté své vedení navýšili.

Po Skalického střele Kašíkovi pomohla opět tyč, ve 49. minutě už ale osamocený Žejdl v přesilovce nezaváhal.

Zlín mohl duel ještě zdramatizovat při dlouhé přesilovce čtyři na tři, na výborného Růžičku ale nevyzrál.

Čtyři minuty před koncem se hosté rozhodli riskovat při hře bez brankáře, ale druhý gól nepřidali. Naopak sami počtvrté inkasovali.

"Myslím si, že celou sérii jsme odehráli skvěle a trápili jsme klub, který má mnohem větší ambice, než momentálně v tabulce předvádí. Sám jsem zvědavý, jak se jim bude dále dařit," řekl brankář Zlína Libor Kašík.

BK Mladá Boleslav - Berani Zlín 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 22. R. Zohorna (P. Musil, Kovačevič), 31. Dlapa (P. Kousal), 49. Žejdl (Vondrka, Skalický), 58. D. Šťastný (Kovačevič) - 13. Okál (P. Sedláček, L. Krejčík). Rozhodčí: Hribik, Pešina - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. Diváci: 3924. Konečný stav série: 3:2.

M. Boleslav: J. Růžička - Pláněk, Dlapa, Kurka, Němeček, Kovačevič, Bernad - Vondrka, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Zlín: Kašík - D. Nosek, Freibergs, Ferenc, Řezníček, M. Zbořil, Žižka, M. Novotný - Dufek, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - L. Krejčík, P. Sedláček, Okál - Š. Kratochvil, Popelka, E. Kulda. Trenéři: Robert Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "Máme za sebou pátý zápas a říkáme pořád to samé. Mám obrovský respekt ke Zlínu jako mužstvu i klubu. Série proběhla férově. Myslím si, že jsme byli šťastnější a dali jsme v zápasech i nějaký gól navíc. Kdyby postoupilo kterékoliv mužstvo, bylo by to stejné."

Robert Svoboda (Zlín): "Stejně jako v předešlých zápasech série to bylo vyrovnané. V první třetině jsme se dostali do vedení, ve druhé jsme měli hodně gólových šancí, ale domácí zápas paradoxně otočili. Pak jsme se snažili udělat cokoliv, včetně power-play, ale Růža (brankář Mladé Boleslavi Martin Růžička) už nic nepustil. Myslím si, že to byl opět dobrý hokej z obou stran. S nasazením a gólovými příležitostmi, myslím si, že se musel líbit. Klobouk dolů před všemi hráči, kteří se zápasů účastnili."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články