Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Birner zařídil čtyřmi body výhru Liberce v Mladé Boleslavi 4:1

Čtyřbodový Michal Birner zařídil hokejistům Liberce výhru 4:1 na ledě Mladé Boleslavi. Reprezentační útočník nejprve přihrál na góly spoluhráčům Lencovi, Hudáčkovi a Valskému a vítězství zpečetil 61 sekund před koncem do prázdné branky.

Michal Birner se raduje se spoluhráči
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Skóre se poprvé měnilo už po 14 vteřinách hry, kdy se k puku na kruhu dostal Lenc a bekhendem přetavil proti svému bývalému týmu hned první střelu zápasu v liberecké vedení.

To však trvalo jen minutu a 19 vteřin. Bruslaři totiž využili hned vzápětí přesilovku při vyloučení Šmída, když se také z mezikruží přesnou ranou prosadil Žejdl.

Vedení Tygrům mohl vrátit v jejich úvodní přesilové hře Hudáček, jenže odražený puk nedokázal do odkryté branky nasměrovat přesně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Liberec

Liberec si přece jen vzal vedení zpátky. Těsně před polovinou zápasu našel u pravé Růžičkovy tyče Birner volného Hudáčka, který pohodlně zasunul puk do domácí branky.

A Bílí Tygři své vedení dokonce navýšili, když se v přesilové hře po závaru před domácím brankovištěm dostal puk až k Valskému, který upravil na 3:1 pro hosty.

Další šance si Severočeši vytvořili už ve třetí třetině, kdy při hře čtyři na čtyři ztratil hůl domácí obránce Kovačevič a nebezpečně střílel Hudáček.

Liberec pak ve zbytku zápasu zodpovědně bránil modrou čáru a domácí se nemohli dostat do potřebného tlaku. Naopak si museli dávat pozor na nebezpečné liberecké kontry.

Závěrečné drama nepřišlo. I proto, že v končící 59. minutě ještě zpečetil výsledek gólem do prázdné branky Birner.

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Žejdl (Klepiš, Kotvan) - 1. Lenc (L. Hudáček, Birner), 30. L. Hudáček (Birner), 37. Valský (Birner, L. Hudáček), 59. Birner (Lenc, L. Hudáček). Rozhodčí: Hodek, Lacina - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 4054.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Pláněk, Bernad, Kurka, Kotvan, Kovačevič, Dlapa, Němeček - Vondrka, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil, Pacovský - P. Kousal, T. Knotek, Flynn. Trenéři: Hořava, Rulík a Patera.

Liberec: Will - Derner, Stříteský, Šmíd, Hanousek, Ševc, Doherty, Kolmann - Lenc, L. Hudáček, Birner - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Lakatoš, Redenbach, Valský - Zachar, J. Vlach, D. Špaček. Trenéři: Pešán a P. Augusta.

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "První třetina od nás byla velmi slušná, ale po gólu na 1:2 to na kluky trochu padlo a chyběl nám ve hře takový šmrnc, který bychom tam potřebovali. Ve třetí třetině jsme prohrávali osobní souboje a vůbec jsme se nedostali do žádného tlaku. Liberec vyhrál zaslouženě."

Filip Pešán (Liberec): "Myslím, že jsme viděli atraktivní první třetinu, pořád se hrálo, rozhodčí asi jenom čtyřikrát pískli do píšťalky. Vstřelili jsme gól, ale hned jsme v oslabení inkasovali. Ve druhé třetině už to byl spíš taktický boj, kde bylo hodně soubojů. Nakonec jsme vyrovnaný zápas přetlačili na svou stranu asi větším důrazem před brankou a zaslouženě bereme tři body."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články