Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Řepík při premiéře v NHL dal gól a Florida vyhrála

New York - Útočník Floridy Michal Řepík dal v NHL gól hned při svém premiérovém startu v zámořské soutěži a přispěl k pondělnímu vítězství Panthers 4:3 v prodloužení na ledě Ottawy. Hosté třikrát vyrovnali jednogólový náskok soupeře, po trefě devatenáctiletého českého hokejisty byl stav 2:2. O výhře Panthers rozhodl Stephen Weiss devět sekund před koncem prodloužení.

Utkání Ottawy s Floridou
zdroj: ČTK/AP autor: Sean Kilpratrick

Řepík byl v pondělí ráno povolán do hlavního týmu z farmy v Rochesteru a večer se za důvěru odvděčil v úvodu druhé třetiny gólem. "Samozřejmě, že si puk schovám. Je to můj první gól v National Hockey League. Je to můj sen. Dostal jsem se do NHL a skóroval," rozplýval se Řepík. Čtyřicátý hráč draftu z roku 2007 se stal pátým Čechem, který v tomto ročníku debutoval v nejslavnější hokejové soutěži.

V brance Floridy dostal před Tomášem Vokounem opět přednost Craig Anderson, jehož zranění z minulého zápasu nebylo vážné, a Floridu dovedl k vítězství ve čtvrtém z posledních pěti startů.

Boston pokračuje v úspěšné sérii

Zápas mezi Bostonem a Tampou Bay dopadl přesně podle toho, v jakém rozpoložení se oba soupeři nacházejí. Domácí Bruins zvítězili 5:3 a slavili desátou domácí výhru v sérii, zatímco Tampa poosmé za sebou padla. "Nevím, zda jsme hloupý tým nebo si nezasloužíme být v této lize. Děláme totiž pořád stejné chyby, o kterých se bavíme," řekl brankář Lightning Mike Smith.

Boston položil základ úspěchu již v první třetině, kterou vyhrál 3:0. I přes vítězství ale hledali hráči na svém výkonu chyby. Hlavně se jim nelíbilo, že soupeř dokázal v závěru snížit na rozdíl jediné branky. "Nehráli jsme stejně, jako obvykle hrajeme. Právě protože jsme výborně zvládli první třetinu, tak jsme potom hráli trochu příliš pohodlně. Možná, že jsme trochu příliš sebevědomí," uvedl slovenský kapitán Zdeno Chára, autor vítězné branky.

Asistoval mu u ní český útočník David Krejčí, který protáhl svoji sérii už o 15. bod z posledních devíti utkání. Ještě o tři zápasy delší šňůru drží jeho spoluhráč Phil Kessel, který navíc v posledních šesti zápasech dokázal vždy i skórovat.

Pittsburgh promrhal svůj návrh 

Hokejisté Pittsburghu s přispěním dvou asistencí Petra Sýkory vedli doma nad Buffalem v úvodu druhé třetiny 3:1, přesto nakonec prohráli 3:4. K obratu zavelel snížením na 2:3 Aleš Kotalík, v závěrečné části rozhodl zápas svým dvacátým gólem v sezoně rakouský kanonýr Thomas Vanek. Nejlepšímu střelci soutěže stačilo k dosažení této mety pouze 27 zápasů. Stejnou bilanci měl na kontě loni i Alexander Ovečkin, který pak ročník zakončil se 65 góly.

"Od stavu 3:1 jsme začali hrát otřesně," nebral si servítky trenér Pittsburghu Michel Therrien, kterého mohly mrzet zejména promarněné přesilovky včetně dvouminutové dvojnásobné výhody za stavu 3:2. "Příliš nestříleli. Snažili se kombinovat a dát gól do prázdné brány. Měli tam sice nějaké šance, ale odvedli jsme v oslabeních skvělou práci," uvedl český obránce ve službách Buffala Jaroslav Špaček.

Premiérový hattrick Crombeen

Povedený večer prožil útočník Brandon Crombeen, který svým prvním hattrickem v NHL rozhodl o vítězství St. Louis 6:3 nad Nashvillem. Třiadvacetiletý forvard předčil svého otce Mikea, kterému se nepodařilo vstřelit tři branky v jednom utkání za sedm sezon NHL, z toho pět strávených právě v St. Louis. "Budu mu muset zavolat a zeptat se ho, jak je to možné," vtipkoval mladý útočník, který před zápasem s Nashvillem měl na kontě jen dva zásahy z 32 utkání.

Proti svému bývalému týmu pookřál útočník Jason Blake, který gólem a dvěma asistencemi zařídil vítězství Toronta 4:2 nad New Yorkem Islanders. Po nahrávce si připsali i čeští obránci Tomáš Kaberle a Pavel Kubina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články