Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hokejový útočník Vrbata končí v Tampě a sezonu dohraje v Česku

Tampa Bay (USA) - Český útočník Radim Vrbata z hokejového týmu Tampa Bay opouští NHL a vrací se do České republiky, kde chce dohrát letošní sezonu. Před tímto ročníkem přitom jako volný hráč podepsal tříletou smlouvu na devět milionů dolarů a měl být pro tým Lightning velkou posilou.

Radim Vrbata
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Po své nejúspěšnější sezoně v NHL v dresu Phoenixu ale letos nasbíral v 18 zápasech pouze šest bodů za tři branky a stejný počet přihrávek. "Radim za námi v neděli přišel a řekl nám, že nemá potřebné sebevědomí a chtěl by dohrát sezonu v Česku," řekl majitel Lightning Oren Koules stanici TSN. "Pokud se bude chtít příští rok vrátit, budeme rádi. Je to na něm," dodal.

Sedmadvacetiletý hráč působil v extralize pouze v sezoně 2004/05 při výluce v NHL, kdy oblékal dres Liberce. Jeho hráčská práva podle všeho vlastní nováček nejvyšší soutěže Mladá Boleslav. Středočeši Vrbatu před čtyřmi lety uvolnili do týmu Bílých Tygrů na hostování. Právě tyto dva kluby by měly být hlavními zájemci o jeho služby.

Vrbatovi sice stále běží platná smlouva v Tampě, ale klub mu nebude muset vyplácet mzdu za zbytek sezony a nebude se počítat ani do platového stropu.

Po sérii sedmi porážek v klubu končí také veterán Chris Gratton, jenž byl rovněž zařazen na seznam volných hráčů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články