Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kubalík: Doufám, že si fazónu ze Švýcarska přenesu do reprezentace

Přestože se jeho švýcarskému týmu Ambri-Piotta nedaří, individuálně zažívá Dominik Kubalík dobré časy. Třiadvacetiletý útočník si chce své nadějné výkony – ve Švýcarsku je druhý v kanadském bodování – přenést i do reprezentace. Tu nyní čeká turnaj Karjala.

Dominik Kubalík
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Doufám, že si fazónu přenesu. Poslední zápasy byly dobré, ale zase týmově to bylo špatné. Takže doufám, že to individuální si přenesu a to týmové se trochu změní," řekl Kubalík. Poukázal přitom na to, že Ambri se po vydařeném úvodu přestalo výsledkově dařit.

Tým prohrál pět zápasů za sebou. "Nevím, jestli jsme se trošku neuspokojili. Začali jsme hrát trošku jiný hokej, než který nám předtím přinášel body. Jsem rád, že je teď pauza a že z toho trochu vypadneme. Věřím, že po pauze se vrátíme lepší," přál si odchovanec Plzně.

Jeho tým sice v tabulce klesl na desáté místo, vedení klubu ale nepanikaří. "Samozřejmě jsme si k tomu něco řekli. Jak hráči, tak trenéři. Byly tam individuální chyby. Řekl bych, že zápasy byly hodně dobře rozehrané, vedli jsme o jeden nebo dva góly a ve třetí třetině jsme to nezvládali. To byl náš problém. Věřím, že to skončilo," řekl.

Dominik Kubalík oslavuje gól
zdroj: Reuters autor: Grigory Dukor

Kubalíkovi se ale daří, má devět branek i asistencí. "Vždy může být líp, vždycky může být hůř. Jsem rád za to, jaké to je. Zatím se nám jako lajně daří celou sezonu, až na poslední zápas se toho moc neměnilo. Fungují nám přesilovky, což je výborné a přinášelo nám to body. Spíš to bylo celé týmové, že jsme hráli dobře, a pak se to takhle odrazilo," řekl.

V Ambri působí druhým rokem a ve švýcarské lize se už zabydlel. "Před sezonou už jsem věděl, do čeho jdu. Jak člověk už všechny zná, tak je to mnohem snazší než jít do nového. Celkově nám ale hodně pomohlo, že tým začal dobře," uvedl Kubalík.

Je nám líto, video expirovalo.
Nováčci se sžívají s národním týmem

Dominik Kubalík: "Řekl bych, že to jsou dva odlišné sporty. Ve Švýcarsku se opravdu hodně bruslí, je to hodně o nahazování, o srážení. V Plzni si člověk mohl víc podržet kotouč, mohl se s pukem vrátit, to se ve Švýcarsku moc nevidí. V Ambri cpeme vše do brány, což mi vyhovuje. Jsem spokojený." 

Dvojnásobný nejlepší extraligový střelec si pochvaloval, že do klubu přišel Jiří Novotný. "Pro mě to bylo super. Jiřina je super kluk, takže jsem rád, že tam je další krajan, že si spolu můžeme popovídat v češtině. Ale i když tam nebyl, tak to bylo v klidu," uvedl Kubalík.

Spoluhráči v úvodu pomohl s adaptací v novém prostředí, nutné to prý ale nebylo. "Samozřejmě jsem se mu snažil něco ukázat, ať už restaurace nebo jak to tady chodí. Jirka je ale natolik zkušenej, že žádnou pomoc nepotřeboval. Spíš tam zaučuje mě," smál se Kubalík.

Oba hráči Ambri měli hrát nyní i za reprezentaci, Novotnému ale v návratu do národního týmu po třech letech zabránily svalové problémy. "Oba jsme se hodně těšili, že pojedeme spolu, ale bohužel ho to nepustilo. Nedá se nic dělat," dodal Kubalík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články