Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hrňa zařídil Třinci výhru v Chomutově trefou v poslední minutě

Tři body přihrál hokejistům Třince Erik Hrňa, který zápas v Chomutově rozhodl gólem v poslední minutě. Domácí tak k šesti bodům, které v sezoně zatím získali, další nepřidali a zůstávají nadále na posledním místě. Fin Masi Marjamäki se prosadil poprvé v dresu Chomutova a pomohl Pirátům k obratu z 0:1 na 2:1, třetí domácí výhry po sobě se ale Severočeši přesto nedočkali. 

Erik Hrňa
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Chomutov má silové hráče a hrají hodně do těla. Jde jim o všechno, takže hodně bojují. Od druhé třetiny to ale trenéři stáhli na dvě lajny, začali jsme udávat tempo a tlačit se do brány. Ve třetí třetině jsem měl už předtím totální gólovou šanci, ale tu mi brankář ještě chytil. Naštěstí to tam padlo na konci," liboval si Hrňa.

Z obou stran aktivní začátek utkání se překlopil na stranu Třince v přesilovce, kterou využil z pohotové dorážky Werek. Odpovědět mohl Vantuch v přečíslení dva na jednoho, jenomže trefil Hrubcův beton. Stejně dopadl útočník Vladimír Růžička s bekhendovou kličkou podél brankoviště. V početní výhodě domácích ujel Werek, tentokrát na Lukeše nevyzrál. O vyrovnávací branku se postaral právě Vladimír Růžička, když se prosmýkl před bránu a zakončil do horního rohu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Třinec

Na začátku druhé části měly oba týmy krátce po sobě přesilovku, kterou využili až domácí. Mrázkovu ránu dorazil za rozhozeného brankáře Hrubce Marjamäki, jenž tak slavil první trefu za Chomutov od nedávného příchodu.

Na přelomu utkání poté, co Klhůfek selhal ve vyložené pozici mezi kruhy, Chmielewski vyrovnal z rychlého protiútoku ranou z první. V závěru Piráti bránili oslabení, stav zůstal beze změn.

Do třetí třetiny vstoupili lépe Chomutovští, kteří v přesilovce hodně tlačili, jenomže ani Růžičkova ideální nabídka pro Svobodu se neujala. Ve 48. minutě po skrumáži před bránou napřáhl na modré čáře Flemming a nastřelil spojnice tyčí. Krátce poté se blýskli gólmani  Hrubec vychytal Knota a Lukeš útočníky Chmielewského i Wereka.

Takřka minutu před koncem dostali Oceláři možnost rozhodnout, když hráli přesilovku. Uspěli  po oddechovém času ji využil Hrňa bombou do bližšího horního rohu. "Chtěli jsme všechno cpát na bránu a dát gól. Nikdo nečekal, že to vyjde tak rychle po buly. Dali jsme si dvě rychlé nahrávky, střela a spadlo to tam. Už jsme neměli co ztratit. Buď dáte gól a vyhrajete, nebo se půjde do prodloužení. My jsme dostali tu výhodu dát gól, dali jsme ho a už to nemuselo být takové drama," řekl o poslední minutě hry střelec Hrňa.

"Bylo to vyrovnané utkání. Hráli jsme dobře, ale dostali jsme minutu před koncem gól v oslabení. Pořád se potýkáme se špatnou produktivitou, protože máme čtyřicet střel, ale jenom dva góly. To je málo, abychom mohli vyhrát za tři body," připustil domácí kouč Vladimír Růžička starší.

Piráti Chomutov - HC Oceláři Třinec 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. V. Růžička ml. (Flemming), 26. Marjamäki (J. Mrázek, Vantuch) - 6. Werek (Gernát, Polanský), 30. Chmielewski (Hrňa, Werek), 60. Hrňa (Krajíček, M. Růžička). Rozhodčí: M. Petružálek, Bejček - Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. Diváci: 3497.

Chomutov: Š. Lukeš - Knot, Dietz, Valach, J. Mrázek, Buchtela, Štich, Flemming - Duda, V. Růžička ml., Tomica - T. Svoboda, Klhůfek, Sklenář - J. Stránský, Vantuch, Marjamäki - J. Havel, Huml, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.
Třinec: Hrubec - Krajíček, Gernát, D. Musil, Galvinš, Adámek, M. Doudera - M. Růžička, Marcinko, Dravecký - Svačina, Polanský, Adamský - Hrňa, Werek, Roberts Bukarts - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala - Chmielewski. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Hlasy trenérů po utkání Piráti Chomutov - HC Oceláři Třinec:

Vladimír Růžička st. (Chomutov): "Bylo to vyrovnané utkání. Hráli jsme dobře, ale dostali jsme minutu před koncem gól v oslabení. Pořád se potýkáme se špatnou produktivitou, protože máme čtyřicet střel, ale jenom dva góly. To je málo, abychom mohli vyhrát za tři body."

Marek Zadina (Třinec): "Chtěl bych hlavně poděkovat hráčům a obzvlášť brankáři Šimonu Hrubcovi, který podal výborný výkon. Kluci zápas odmakali. Věděli jsme, že to bude těžké utkání, protože Chomutov hraje doma dobře. Od gólu na 2:2 jsme se zvedli a začali hrát hokej  kluci začali makat a bruslit. Jsme strašně rádi, že jsme na konci využili přesilovku a odvážíme si tři body."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články