Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Start chlapce v ženské lize "nečekaně" neprošel, trest na sebe nenechal dlouho čekat

Druhou nejvyšší hokejovou soutěží žen otřásl skandál týmu Berounských Lvic, za které v zápase s Roudnicí nad Labem nastoupil chlapec. Hokejový svaz klub potrestal kontumací, trenér Václav Roztočil a vedoucí mužstva Jiří Macháček mají navíc zastavenou činnost na devět měsíců. O případu informoval server hokej.cz.

hokej, ilustrační
zdroj: ČT4 autor: čtk/ Václav Šálek

"Hráč startoval na cizí registrační průkaz. Ještě závažnějším proviněním je však samotná podstata věci, tedy že klub nechal startovat v soutěži organizované pro ženy a dívky osobu opačného pohlaví," stojí v rozhodnutí sportovně technické komise.

Střetnutí 1. ligy žen skupiny A mezi Berounskými Lvicemi a Roudnicí nad Labem se odehrálo 30. září a bylo předčasně ukončeno v čase 18:00. Hostující tým v duelu odmítl pokračovat po konfrontaci tří hráček Berounských Lvic, z nichž dvě kontrolou neprošly.

Na registrační průkaz Terezy Krobové nastoupila podle zápisu o utkání jiná hráčka. Na průkaz Anny Vaníčkové nastoupil chlapec, údajně syn Lucie Vaníčkové, která v zápase rovněž hrála.

Zápasem se zabývala i disciplinární komise, podle níž nesou výhradní odpovědnost trenér a vedoucí družstva. Oba proto mají zastavenou činnost do 11. července 2019. Kouč Roztočil přitom patří k průkopníkům organizovaného ženského hokeje v České republice. V roce 2003 obdržel zvláštní ocenění za dlouhodobý přínos českému ženskému hokeji.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články