Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec smetl Litvínov povedenou první třetinou a je už druhý

Bílí Tygři doma uspěli počtvrté za sebou, když v 10. kole přehráli Litvínov jasně 5:0. Liberec rozhodl o svém vítězství už v první třetině, kdy skóroval čtyřikrát. Dvěma brankami a asistencí se na výhře Severočechů podílel Libor Hudáček, nejlepší střelec extraligy Michal Bulíř se prosadil už potřinácté v sezoně. Litvínov prohrál třetí z posledních čtyř duelů.

Radost hokejistů Liberce
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Zaslouženě jsme vyhráli. Drželi jsme se našeho plánu celých šedesát minut. Litvínov ale předvádí dobrý hokej a měl dost šancí. Čisté konto mě velmi těší, není to úplně jednoduchá věc. Nicméně důležitější je, že jsme porazili velmi kvalitního soupeře a připsali si tři body," řekl Will.

Severočeši vstoupili do utkání velmi aktivně a hned od první minuty zasypali několika ranami brankáře Kváču, kterého Litvínov získal na střídavé starty z prvoligového Motoru České Budějovice. Poté si Bílí Tygři zahráli přesilovku, využít ji však i přes velký tlak nedokázali.

Mrzet je to ale nemuselo, jelikož o chvilku později otevřel skóre o Kváčův beton Hudáček. V polovině první třetiny v přesilové hře poté našel Kvapil krásným pasem Bulíře a ten střelou do odkryté branky zvýšil na rozdíl dvou branek. Zároveň si již 13. brankou v sezoně vyrovnal své střelecké maximum a suverénně vévodí tabulce střelců.

Domácích byl plný led a za tři minuty přidal po ukázkově sehraném přečíslení další branku Hudáček. "Někdy jsou zápasy, kdy si vypracujete řadu šancí, ale nemáte štěstí v koncovce. Jsem rád, že jsem ho dnes měl, a doufám, že v tom budu pokračovat i nadále a další góly přijdou," prohlásil Hudáček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Litvínov

V aréně ještě neutichla radost ze třetí branky a domácí se po 24 vteřinách radovali znovu. Drtivou převahu Bílých Tygrů podtrhl výstavní ranou nad Kváčovo rameno nejproduktivnější muž extraligy Kvapil. V závěru první části si první ostrý zákrok připsal také domácí brankář Will, který si poradil s dobrou šancí Gerháta.

"Nepovedla se nám první třetina. Dostali jsme slepené góly. Takový je ale hokej, bohužel dnes se nám vůbec nedařilo, musíme to rychle hodit za hlavu. První gól byl trochu nešťastný, Hudáček to udělal šikovně a odrazil mi puk o beton," řekl jednadvacetiletý Petr Kváča, který v minulé sezoně v nejvyšší soutěži nastoupil ve dvou duelech za Spartu.

"Musím pracovat, abych příště podal lepší výkon. Jsem rád, že mi České Budějovice i Litvínov umožnily chytat v extralize, a chci jim to vrátit," dodal Kváča.

Ve druhé části se Litvínov přece jen trochu osmělil a zatlačil domácí do defenzivy. S pokusy Hanzla a Hübla si ale poradil pozorný Will. Také Litvínov si zahrál přesilovku a v ní měl gólovou šanci Tůma, Will ale perfektně zasáhnul. Na druhé straně mohl pátou branku Libereckých přidat z protiútoku Lenc, Kváča ale svůj tým podržel. I nadále však byli aktivnější hosté a Will měl plné ruce práce. Ani Gerhát s Petružálkem si na něj ale nepřišli.

Na začátku třetího dějství útočil na hattrick Hudáček, z ideální palebné pozice mezi kruhy ale těsně minul. Na opačné straně zahrozil Hübl, Will ale jeho ostrou ránu ukryl v lapačce. Poté musel za pozdní dohrání Matouška předčasně pod sprchy domácí Havlín a Litvínov měl před sebou dlouhou početní výhodu.

Tu však ukončil zbytečným faulem hostující kapitán Trávníček. Domácí naložili se svou početní výhodou mnohem lépe. Hudáček nabil Šmídovi a ten tvrdou ranou bez přípravy upravil na konečných 5:0. Závěr utkání se pak již dohrával pouze z povinnosti.

Bílí Tygři Liberec - HC Litvínov 5:0 (4:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. L. Hudáček (Redenbach, Derner), 10. Bulíř (M. Kvapil, P. Jelínek), 13. L. Hudáček (Valský, Doherty), 14. M. Kvapil (Bulíř), 52. Šmíd (L. Hudáček, Ordoš). Rozhodčí: Hodek, Bejček - L. Kajínek, K. Zavřel. Vyloučení: 3:6, navíc Havlín 5 min. a do konce utkání - Trávníček 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 6815.

Liberec: Will - Doherty, Šmíd, Kolmann, Derner, Havlín, Ševc - Valský, Redenbach, L. Hudáček - Lenc, Bulíř, M. Kvapil - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - J. Jeník, Lakatoš, M. Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.

Litvínov: Kváča - Hunkes, Strejček, L. Doudera, Ščotka, Romančík, Baránek, D. Šesták - J. Petružálek, Gerhát, Trávníček - Myšák, V. Hübl, F. Lukeš - D. Tůma, M. Hanzl, J. Černý - Havelka, Jurčík, Matoušek. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Filip Pešán (Liberec): "Zápas jsme rozhodli v první třetině. Měli jsme výborný vstup do utkání a povedla se nám taky přesilovka. I když potom Litvínov začal zlobit a měli jsme obavy, aby zápas nezačal otáčet, tak jsme všechna oslabení odehráli výborně a ubránili se. Zaslouženě dnes bereme tři body."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "První třetina byla z naší strany velmi špatná a rozhodla o osudu celého utkání. Liberec hrál velmi dobře, měl dobrý pohyb a tvrdě nás potrestal. Naopak my jsme ve všem zaostávali. Ve druhé a třetí třetině se hra srovnala, nicméně první třetina nás stála zápas. Liberec vyhrál naprosto zaslouženě."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články