Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Nečas maká na kempu s reprezentací a věří, že se v Carolině prosadí

Připravuje se na kempu v Přerově s reprezentací, ale už myslí na NHL. Útočník Martin Nečas věří, že si vybojuje místo v základním kádru Caroliny. Trénovat s národním týmem bude do pátku, o víkendu se sbalí a v pondělí odlétá za oceán a na rozdíl od minulé sezony má jasno - do Evropy se nevrátí. "Chci přijet do kempu připravený," vysvětluje svou motivaci.

Martin Nečas na tréninku národního týmu
zdroj: ČTK/Deml Ondřej

"Odtrénuju tento kemp a v pondělí letím nejdříve do Washingtonu, kde je nějaká akce NHL. Pak do Caroliny. Už stoprocentně vím, že se nebudu vracet do Česka. Sezonu odehraju tam a doufám, že v té nejvyšší lize," řekl útočník, jehož Hurricanes draftovali loni v prvním kole jako dvanáctého.  

Devatenáctiletý talent loni nastoupil v NHL za Carolinu jen v jednom zápase. Po návratu do Komety Brno získal druhý titul v extralize, zahrál si i na mistrovství světa v Dánsku. Teď věří, že se může prosadit do kádru Hurricanes napevno. "Vím, že šance dostat se do týmu je velká. Chci přijet do kempu připravený. Je to pro mě výzva. Moc se těším," konstatoval Nečas s přesvědčením, že sebedůvěra je předpokladem úspěchu. "Beru to už od minulé sezony tak, že jsem se snažil hrát sebevědomě, protože jedině tak předvádím svou hru a můžu ukázat, co ve mně je. Snažím se tvořit, hrát s pukem."  

V Severní Karolíně byl už na začátku léta na kempu nováčků, kde zjistil na čem ještě zapracovat. "Byl jsem tam po draftu. Bylo to zpestření léta, dobrý kemp. Potkal jsem se tam se všemi z klubu. Říkali mi, že mám pracovat na buly na mé silné bekhendové straně, protože odešli dva praváci, kteří na buly chodili," vzpomínal mladý útočník.  

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Říha si poprvé na ledě vyzkoušel hráče

Přes léto na tom pracoval i při tréninku s útočníkem Martinem Kautem, který se po letošním draftu bude snažit prosadit v Coloradu. "S Martinem jsme spolu hodně trénovali. Na suchu jsem na kondičce pracoval s Milošem Pecou, pak jsem jezdil občas do Brna, byl jsem v Telči a jinak jsem chodil na led ve Žďáru," popsal přípravu Nečas.  

Reprezentační sraz přivítal jako další díl dobré přípravy. "Jsou tady kvalitní hráči, každý den máme dvakrát led. Máme tréninky i v posilovně," podotkl Nečas.  V Přerově se také potkal s brankářem Petrem Mrázkem, posilou Hurricanes z Philadelphie. "Viděl jsem ho tady poprvé a je to fajn kluk. Říkal, že si to tam užijeme. On má pozici v hlavním týmu stoprocentní. Já tam jdu s tím, že jsem hrál zatím jeden zápas. Budu moc rád, když tam spolu budeme celou sezonu," přál si Nečas. Při kempu bude ubytovaný v hotelu a bydlení si začne hledat až podle toho, jak se situace vyvine.

Kometu a její možný útok na zlatý hattrick v extralize bude už sledovat na dálku. "Myslím, že bude dobrá. Viděl jsem posilu, která by měla být místo mě - Peter Mueller je výborný. Myslím, že Kometa má zase dost kvalitní tým," uvedl Nečas.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články