Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Vítkovicím čtyřbrankový náskok nestačil a v přípravě podlehly Soči

Hodně divoký zápas sehráli v přípravě na novou sezonu hokejisté Vítkovic. Proti Soči vedli Ostravané zkraje druhé třetiny už 4:0, nakonec se ale z výhry 6:4 radoval účastník Kontinentální ligy. Sparta na úvod turnaje Red Bulls Salute 2018 v Garmisch-Partenkirchenu podlehla Salcburku 2:3 v prodloužení a v sobotu ji čeká souboj o třetí příčku.

Sport
zdroj: ČT4

Vítkovice začaly proti Soči, na jehož střídačce je součástí trenérského štábu hlavního kouče Sergeje Zubova také uznávaný český odborník Václav Sýkora, skvěle. Po 15 minutách vedli domácí 3:0, navíc v nástupu do druhého dějství zvýšil Samson Mahbod. Na začátku třetí třetiny bylo ale vyrovnáno a nedlouho poté rozhodl druhou trefou Eric O'Dell. Ostravané tak po dvou výhrách na startu přípravy počtvrté v řadě prohráli.

"Měli jsme povedený vstup do utkání. Pozitivní je, že se nám podařilo skórovat v přesilovkách. Na straně soupeře byla velká kvalita, ale i když vedete v přípravě 4:0 proti týmu KHL, musíte se o výsledek porvat jinak a jinak k tomu také přistoupit. Jsem rozčarovaný. A musím říct, že měsíc před startem soutěže máme před sebou hodně práce," uvedl trenér poražených Jakub Petr.

Hokejisté Sparty
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Sparťané naopak nepoznali ani v pátém přípravném klání přemožitele v základní hrací době. Po triumfu na nedávném turnaji Mountfield Cup v Hradci Králové dnes svěřenci německého kouče Uweho Kruppa se Salcburkem dvakrát prohrávali, ale Richard Jarůšek a po něm Miroslav Forman přispěchali vždy s rychlou odpovědí. V polovině čtvrté minuty prodloužení však vystřelil Salcburku výhru Ryan Duncan. V sobotu čeká sparťany souboj o bronz s poraženým ze zápasu Bern - Mnichov.

Již brzy po poledni zkřížili hole v brněnském Sportcentru Lužánky hráči Karlových Varů a Trenčína. Nováček mezi elitou podlehl Dukle těsně 4:5. Každý z týmů měl ve svém středu dvougólového střelce - na straně "domácích" jím byl Ondřej Beránek, v trenčínském dresu mířil dvakrát přesně Peter Ölvecký.

Gól na straně Západočechů si připsal i Adam Lapšanský, který je v týmu na zkoušku s dalším forvardem Adamem Pencem. Další přípravy už se naopak nezúčastní útočník Richard Nejezchleb, jemuž třítýdenní zkouška skončila, ale smlouvu na stálé angažmá si nevybojoval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články