Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nominaci na první soustředění hokejistů doplnili Pyrochta, Forman a Buchta

Obránci Filip Pyrochta z Nashvillu, Lukáš Buchta z univerzitního týmu Nebraska-Omaha z NCAA a útočník Miroslav Forman doplnili nominaci reprezentace na soustředění v Přerově. Na první akci nového trenéra Miloše Říhy naopak nakonec nebude zadák Jakub Galvas, který po dohodě s koučem týmu do 20 let Václavem Varaďou zamíří na turnaj do švédského Örnsköldsviku.

Filip Pyrochta
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Pyrochta je jedním ze sedmi hráčů v kádru, kteří mají kontrakt v NHL. Dosavadní hráč Liberce v květnu uzavřel jako nedraftovaný volný hráč dvouletou dvoucestnou smlouvu s Nashvillem.

V nadcházející sezoně bude bojovat o premiéru v nejlepší lize světa stejně jako další čtveřice nominovaných - brankář Pavel Francouz s útočníkem Martinem Kautem v Coloradu a obránci Michal Moravčík s Davidem Skleničkou v Montrealu.

Dalšími dvěma zástupci z NHL jsou gólman Petr Mrázek a útočník Martin Nečas z Caroliny. Mrázek má bohaté zkušenosti z působení v Detroitu a Philadelphii, Nečas bude navazovat na zatím jediný start v NHL.

Pyrochta stejně jako Forman už za národní tým hrál, naopak třináctým nováčkem v nominaci je třiadvacetiletý Buchta. "Na Lukáše Buchtu máme dobré reference ze zámoří, doporučil ho zlínský trenér Martin Hamrlík a na kempu ho můžeme vyzkoušet," uvedl Říha.

Buchta je jedním z celkem devíti krajánků. Vedle sedmičky hráčů z NHL je dalším ještě bek Lukáš Klok ze Slovanu Bratislava z KHL. Stejně jako bek Vojtěch Budík z Pardubic a Nicolas Werbik ze Zlína zatím nemá na kontě ani jeden soutěžní zápas v žádné elitní lize mužů.

Říhův výběr se začne scházet v Přerově v neděli večer, ale s přípravou začne až v pondělí. První herní akce v sezoně čeká národní mužstvo až v listopadu, kdy se uskuteční Turnaj Karjaly. Do něj reprezentace vstoupí 8. listopadu doma proti Švédsku a zápasy s Finskem a Ruskem sehraje v Helsinkách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články