Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Švédsko

Kladno i s Jágrem na ledě prohrálo, Třinec zdolal Vítkovice

Jaromír Jágr nastoupil poprvé v přípravě na novou sezonu za prvoligové Kladno. Šestačtyřicetiletý hráč se v utkání s Ústím nad Labem bodově neprosadil a Rytíři prohráli 4:6. Jágr sehrál celý zápas poprvé od poloviny února. Přípravný duel sehrál i Třinec s Vítkovicemi: třinečtí hokejisté zvítězili 3:0.

Jaromír Jágr v dresu Kladna
zdroj: ČTK/Šimánek Vít

V Ústí se Jágr zařadil na pravé křídlo první formace po boku Petra Vampoly, který nastoupil za Rytíře po letním příchodu poprvé, a Adama Kubíka. Pro Rytíře to byl pátý přípravný duel, Jágr se objevil poprvé.

Olympijský vítěz z Nagana předvedl několik pohledných akcí, ale na ledě nebyl u žádné vstřelené ani inkasované branky. "Přežil jsem to. Bohužel se nám nepodařila poslední třetina. Ale v pohodě... Ještě máme o něco míň než měsíc, než začne soutěž, tak máme na čem pracovat," řekl Jágr.

"Cítím se tak, jak si zasloužím, takže nic moc. Chtěl jsem se dostat do hry co nejdřív. Byl jsem trochu zraněný. Kdybych nebyl, tak jsem hrál některé přípravné zápasy dřív, protože jen těmi se do toho můžu nějak dostat," prohlásil Jágr.

O jeho startu se fanoušci definitivně dozvěděli až před utkáním, ale Jágr měl jasno, že chce hrát. "Bál jsem se, aby se mi ještě ráno něco nestalo, a nechtěl jsem to zakřiknout. Chtěl jsem samozřejmě hrát. Já vím, že čím dřív budu hrát, tím to bude pro mě lepší. Shodím pár kil, dostanu se do tempa. Není jednoduché hrát se 115 kily, když ostatní mají sedmdesát," uvedl Jágr.

Je nám líto, video expirovalo.
Třinec v přípravě zdolal konkurenční Vítkovice

Litvínov vyhrál i třetí přípravný zápas na novou extraligovou sezonu, když porazil nováčka mezi elitou Karlovy Vary těsně 5:4. Více než dva tisíce diváků vidělo v podání Vervy hned tři góly v oslabení. Hostům nepomohly ani dvě branky útočníka Tomáše Rachůnka.

Dokonce 3849 fanoušků dorazilo na zápas Brna se Znojmem. Domácí sice inkasovali jako první, ale už ve 25. minutě svítilo na ukazateli skóre 3:1, které se ukázalo i jako konečné. Posila domácího útoku Bedřich Köhler zaznamenal úspěšnou tečí první gól v novém působišti a postaral se o třetí trefu Komety.

Vítkovice přivítaly před dalším na přípravu vysokým počtem 2870 diváků Třinec, a poté co jednou inkasovaly v každé třetině, prohrály 0:3. Vychytaným čistým kontem se zaskvěl Peter Hamerlík. Hned ve středu je na programu odveta v Třinci.

Ve zbývajících duelech porazila Plzeň kazašský celek Saryarka Karaganda 5:2 a Mladá Boleslav podlehla Slovanu Bratislava 1:2 po samostatných nájezdech, jež rozhodly duel ihned po remíze v základní hrací době. Zlín na turnaji Zubr Cup podlehl Novým Zámkům 1:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté Mladé Boleslavi padli s bratislavským Slovanem po nájezdech

Přípravné hokejové zápasy:

HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky: 4. Viedenský, 24. Matyáš, 46. Roberts Bukarts.

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 5:4 (1:2, 2:0, 2:2)

Branky: 1. Baránek, 24. Strejček, 33. M. Hanzl, 45. J. Černý, 59. Kubát - 52. a 60. T. Rachůnek, 4. Flek, 6. Vágner.

HC Škoda Plzeň - HK Saryarka Karaganda 5:2 (1:1, 3:1, 1:0)

Branky: 14. Nedorost, 29. Stach, 29. V. Němec, 30. Gulaš, 54. Kracík - 20. a 27. Tvrdoň.

HC Kometa Brno - Orli Znojmo 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)

Branky: 16. Plášek, 24. R. Zohorna, 25. Köhler - 11. Guman.

BK Mladá Boleslav - HC Slovan Bratislava 1:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0)

Branky: 30. Žejdl - 15. Řepík, rozhodující sam. nájezd Sukeľ.

Berani Zlín - MHC Nové Zámky 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky: 51. Karafiát - 33. Rogoň, 50. M. Novák. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články