Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Průcha se vrátil do sestavy Rangers a uvedl se důležitým gólem

New York - Český útočník Petr Průcha dostal poprvé od 8. listopadu šanci v sestavě New York Rangers a využil ji. Šestadvacetiletý hokejista poslal středeční utkání NHL proti Pittsburghu šest minut před koncem základní hrací doby svým prvním gólem v sezoně do prodloužení. V následném penaltovém rozstřelu se gólově prosadili všichni tři střelci Rangers a rozhodli o výhře 3:2 nad Pittsburghem.

Petr Průcha v dresu New Yorku Rangers
zdroj: ČTK/AP autor: Mary Altaffer

"Byl jsem před zápasem nervózní. Cítil jsem, že je to moje poslední šance ukázat co umím. Jsem opravdu rád, že se mi povedlo skórovat," uvedl Průcha, který se v NHL trefil poprvé po deseti měsících.

Posledních deset zápasů sledoval pouze z tribuny a během týdne odmítl i doporučení trenéra Toma Renneyho rozehrát se na farmě. "Věděl jsem, že jsem na zápas dobře připraven. To mi dodávalo sebevědomí," dodal český útočník, který v nováčkovské sezoně 2005/06 nasázel soupeřům 30 branek. "Byl dnes hladový po gólu a byl za to odměněn," ocenil Průchovu snahu trenér Renney.

V penaltovém rozstřelu proměnili nájezd všichni tři hráči Rangers. Näslund, Žerděv a Sjöström tak pomohli k letošní 16. výhře brankáři Lundqvistovi, který je v této statistice v soutěži nejlepší.

Skórovali i Havlát v Chicagu a Židlický v Minnesottě

Ve stejné minutě jako Průcha vyrovnal na 2:2 v zápase mezi Chicagem a Anaheimem další český útočník Martin Havlát. Odstartoval tím obrat Blackhawks, kteří v závěrečných dvou minutách góly Jonathana Toewse s Davea Bollanda strhli výhru na svou stranu. "Hráli jsme velmi dobrý zápas. Vedli jsme pět minut před koncem zápasu, co více si můžeme přát? Se zkušenostmi, jaký tento tým má, by se taková porážka neměla stávat," řekl brankář Anaheimu Jonas Hiller, jenž v zápase zastavil 37 střel Chicaga.

Český obránce Marek Židlický opět ukázal, jak platný je pro tým v přesilových hrách. V této herní situaci si na začátku třetí třetiny připsal gól a asistenci, čímž pomohl Minnesotě k vítězství 4:0 nad St. Louis a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Wild vítězstvím odčinili výkon z předchozího zápasu, v němž prohráli 5:6 s Coloradem.

Ottawa rozhodla v první třetině

První útočná řada Ottawy již v první třetině položila základ k vítězství 5:1 nad Atlantou. Každý člen elitní formace v ní jednou překonal talentovaného brankáře Ondřeje Pavelce a u dvou z těchto branek asistoval český obránce Filip Kuba. "Věděli jsme, že včera hráli zápas, a proto jsme se snažili na ně od úvodu utkání vlétnout. Bylo příjemné vstřelit rychlé branky, pomohlo nám to k uklidnění. Pravděpodobně jsme vyhráli díky povedené první třetině," řekl Daniel Alfredsson, který v šestnácté minutě navázal na zásahy Jasona Spezzy a Dany Heatleyho.

Šokující událostí byl během druhé přestávky pád diváka z horního patra z výšky okolo osmi metrů. Do nemocnice byli společně s jedenadvacetiletým mužem odvezeni další tři fanoušci. Nepříjemný incident se obešel bez vážnějšího zranění.

Edmonton konečně vyhrál

Sérii pěti domácích porážek protrhli hokejisté Edmontonu v zápase s Dallasem, který porazili 5:2 i s přičiněním branky a asistence Aleše Hemského. Oilers po dvě třetiny kontrolovali průběh, vedli tříbrankovým rozdílem, ovšem v závěrečné části Mike Modano dvěma góly zápas zdramatizoval.

"Měli jsme dobrý start do zápasu, což není naše silná stránka. Byli jsme pod tlakem a stává se, že proto tým často neodehraje dobrý zápas. Ale to nebyl dnešní případ,," uvedl trenér Craig McTavish.

Druhý zápas vynechal útočník Dallasu Sean Avery, který byl vedením soutěže potrestán za nevhodné chování na veřejnosti, poté co častoval hrubými urážkami své bývalé přítelkyně, které nyní chodí s jinými hráči.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články