Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Sparta kvůli marodce dál posiluje, důraz jí má dodat Kanaďan Sill

Útočník Zach Sill se stal novou posilou hokejové Sparty. Třicetiletý Kanaďan, který má na kontě 93 zápasů v NHL za Pittsburgh, Toronto a Washington, naposledy působil v Hershey v nižší zámořské AHL.

Hokejisté Sparty na tréninku s koučem Kruppem
zdroj: ČTK/Krumphanzl Michal

"Zach Sill je důrazný centr s defenzivními vlastnostmi, na kterého máme výborné reference a už nějaký čas ho máme vyhlédnutého," řekl sportovní manažer Sparty Michal Broš.

Sill v uplynulé sezoně na farmě vítěze Stanleyova poháru Washingtonu v Hershey nasbíral v 76 zápasech 22 bodů za sedm branek a 15 asistencí.

"Podepsat smlouvu jsme se rozhodli také kvůli velké marodce v našich útočných řadách, kdy někteří útočníci ještě ze zdravotních důvodů ani nezasáhli do přípravy. Jiní se nám zranili na skončeném Mountfield Cupu," podotkl Broš.

Sill mezi sezonami 2013/14 a 2015/16 v NHL nasbíral v 93 zápasech pět bodů za dva góly a tři přihrávky. V AHL, kde hrál i za Wilkes-Barre/Scranton, má na kontě celkem 483 utkání a 133 bodů za 56 branek a 77 asistencí. V 93 duelech play-off přidal 13 branek a 11 přihrávek.

"Očekáváme, že bude platný zejména důrazem a neústupností, v zámoří je ceněný i pro svoje vlastnosti lídra mužstva," doplnil Broš.

Do Prahy přiletí Sill ve čtvrtek a zatím není jasné, kdy se zapojí do přípravy. Informace o Spartě sbíral od krajana Stevena Delisleho, který posílil v létě obranu Pražanů z Banské Bystrice.

"Zrovna o víkendu jsem si s ním volal. Říkal mi o Spartě jen super věci. Zjišťoval jsem si informace o Praze, o Spartě a taky o české lize. Z více zdrojů jsem se dozvěděl, že je to velmi kvalitní soutěž. Navíc každý mluví o Spartě jako o organizaci s úžasnou historií, Praha je krásné město. Navíc Uwe Krupp je obrovská osobnost a jistě vynikající kouč. Opravdu se na tohle angažmá těším," prohlásil Sill.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články