Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Od Ovečkina ke Kempnému. Stanley Cup dorazil po třech letech do Česka

Stanleyův pohár, nejslavnější hokejová trofej, doputoval s více než dvouhodinovým leteckým zpožděním z Ruska do České republiky. Díky jeho zisku v barvách Washingtonu se na něj těší obránce Michal Kempný a útočník Jakub Vrána. Každý z nich si s ním užije jeden den. Před nimi slavil v Moskvě hvězdný kapitán Capitals Alexandr Ovečkin.

Alexandr Ovečkin ukázal Stanley Cup v Moskvě
zdroj: REUTERS autor: Tatyana Makeyeva

Se zdánlivě nenápadnou truhlou s nálepkou "fragile" ("křehké") na letištním zavazadlovém vozíku, na kterém měli své osobní věci, se objevili strážci nejcennější hokejové trofeje světa Howie Borrow a Mario Della-Savia oproti původnímu předpokladu až po šesté hodině. Přes výrazné zpoždění dobře naladění a mávající do objektivů fotografů.

"Měli jsme zpoždění, ale let byl jinak v pohodě. Užili jsme si Moskvu, teď nás čeká Hodonín, Brno a Praha," uvedl Borrow. Připomněl také základní pravidla pro fanoušky. "Lidé se mohou se Stanley Cupem fotit, dotýkat se ho, objímat ho a třeba ho i líbat. Ale zvedat ho nad hlavu mohou jen ti, co jsou na něm vyrytí," vysvětlil Borrow.

Je nám líto, video expirovalo.
Po Ovečkinovi si Stanley Cup užijí Kempný s Vránou

Ovečkin, jenž měl vytoužený grál v držení před oběma českými spoluhráči, s ním slavil v sobotu. Představil ho kromě jiného ve fanzóně fotbalového mistrovství světa na Vrabčích horách, nebo třeba na Rudém náměstí před chrámem Vasila Blaženého.

S pohárem nad hlavou poslal skrze krátké video vzkaz do Česka. "Kempsi, tohle je pro tebe! Pořádně se bav, protože tohle je sakra něco neskutečnýho. Užij si to, brácho," řekl Ovečkin těsně před tím, než trofej naposledy políbil. "Tak zase za rok. Dobře se vyspi, budeš mi chybět," dodal Ovečkin s vírou v úspěšnou obhajobu.

Poslechněte si vzkaz Alexandra Ovečkina pro Michala Kempného:

Kempný, který na konci června podepsal s úřadujícími šampiony nový kontrakt do roku 2022 za celkem 10 milionů dolarů, ukáže pohár v úterý v poledne v rodném Hodoníně, kde startuje akce s fanoušky na zimním stadionu. Stanley Cup bude nicméně k vidění i v DRFG Areně v Brně, kde sedmadvacetiletý zadák odehrál šest sezon.

Na středu je pak vyhrazen dvaadvacetiletému Vránovi. Mladý forvard bude jako rodák z hlavního města slavit v Praze a vezme ho do Letňan na stadion, kde hokejově vyrůstal před odchodem do Švédska. Slavnostní program začne v 15 hodin.

"Kuba má vyhrazený čas do středeční půlnoci. Ve čtvrtek dopoledne už se pak Stanleyův pohár vrací za moře. Doufám, že si čas s ním užijí jak hráči, tak fanoušci a s nimi i my všichni okolo," uvedl agent obou hokejistů Aleš Volek.

Capitals vyhráli první Stanley Cup ve své historii před měsícem, když ve finále play-off porazili nováčka Vegas Golden Knights 4:1 na zápasy. Oslavnou jízdu v ulicích města si pak vychutnaly statisíce lidí.

Zdroj
ČTK, Twitter.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články