Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hertl bude pokračovat v San Jose, Sharks se upsal na další čtyři roky

Tomáš Hertl si splnil přání a i nadále zůstává hráčem San Jose. V klubu odehrál všech pět sezon, jež strávil v NHL, a nyní podepsal novou čtyřletou smlouvu, jejíž výše však nebyla oficiálně zveřejněna. "Jsem nadšený a teprve to pomalu vstřebávám. Kontrakt se řešil poměrně dlouho, na druhou stranu jsem byl na to ze strany svých agentů připraven," uvedl pár minut po podpisu Hertl.

Tomáš Hertl
zdroj: ČTK/AP/Jeff Chiu

Hertl si podle TSN vydělá díky nové čtyřleté smlouvě se San Jose v průměru 5,625 milionu dolarů ročně (126 milionů korun). Dosavadní dvouletá smlouva mu zaručovala příjem tři miliony dolarů za sezonu. V nadcházejícím ročníku by měl být čtvrtým nejlépe placeným českým hráčem v NHL. Více budou brát jen útočníci Jakub Voráček z Philadelphie (10 milionů dolarů) a David Pastrňák (8) s Davidem Krejčím z Bostonu (7,5).

"Kontrakt se řešil poměrně dlouho, na druhou stranu jsem byl na to ze strany svých agentů připraven. A nikdy nenastala v jednání taková situace, která by mě donutila byť jen na moment pochybovat. Na mně teď bude dokázat, že si tuto smlouvu zasloužím," podotkl Hertl.

Nová smlouva znamená pro Hertla oficiální stvrzení toho, že patří mezi lídry týmu. "V poslední sezoně jsem se cítil na ledě skvěle a pevně věřím, že to může být z mé strany ještě lepší. Role jedné z vůdčích osobností týmu se v žádném případě nezříkám, naopak. Chci být tím, na koho se tým může kdykoliv spolehnout," řekl hráč s osmačtyřicítkou na zádech.

Je nám líto, video expirovalo.
Hertl bude pokračovat další čtyři roky v San Jose

"Samozřejmě si budu chtít tuto zprávu užít se svými nejbližšími, v plánu bude nějaká grilovačka. Hlavní je ale příprava, kterou jsem odstartoval už před měsícem. Chci přijet do San José stoprocentně připravený."

Hertl i přes léto bedlivě sledoval dění v klubu. "Samozřejmě sleduji, co se v klubu děje. Vím, že jsme měli velký zájem o Johna Tavarese, a upřímně mě mrzí, že to nevyšlo. Zahrát si s takovým hráčem by samozřejmě byla obrovská radost. Na druhou stranu jsme podepsali na další rok Thorntona, a to je fantastická zpráva. Navíc klub udržel hlavní osobnosti, jádro je velmi silné a skvěle se v průběhu minulé sezony ukázali také mladí hráči. Máme sílu a cíl je jednoznačný. Chceme útočit na Stanley Cup."

Hertl před vypršením smlouvy prožil vydařenou sezonu. V základní části si v 79 zápasech připsal 46 bodů za 22 branek a 24 asistencí. V play-off zaznamenal v 10 utkáních devět bodů (6+3). Podobně se mu dařilo jen v ročníku 2015/16.

V minulé sezoně bral 3,2 milionu dolarů, v ročníku 2016/17 měl plat 2,8 milionu. Podle serveru capfriendly.com by měl v nadcházející sezoně brát 6 milionů, následně se mu plat ještě o 250 tisíc dolarů zvýší, v ročníku 2020/21 bude mít příjem 4,75 milionu a v posledním roce smlouvy 5,5 milionu dolarů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články