Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kouč Trotz dovedl hokejisty Washingtonu ke Stanley Cupu a řekl sbohem

Amerika se diví. Jen deset dnů poté, co získal s hokejisty Washingtonu vůbec první Stanley Cup, rezignoval trenér Barry Trotz na svoji funkci v týmu Capitals, v němž hrají i tři čeští hokejisté. Odchod po úspěšné sezoně oznámil bez konkrétních důvodů.

Barry Trotz na lavičce Washingtonu
zdroj: ČTK/AP autor: Alex Brandon

Vedení klubu to podle The Washington Post oznámil v pondělí a nejspíš tím překvapil všechny v úspěšném týmu.  

"Barry Trotz nás dnes informoval o svém rozhodnutí, odstoupit z funkce hlavního trenéra Washingtonu Capitals," uvedl tým na svých webových stránkách. "Jsme jeho rozhodnutím zklamáni, ale děkujeme za úsilí, které týmu za poslední čtyři roky věnoval a završil to ziskem Stanley Cupu. Barry je charakterní muž, kterému děkujeme za vše, co pro naši organizaci udělal," poděkoval klub svému teď už bývalému kouči.

Podle listu Trotzovi skončila čtyřletá smlouva s Capitals, ale jestli probíhala jednání mezi ním a vedením klubu o prodloužení kontraktu, se ve zprávě neuvádí.

Pětapadesátiletý Trotz vedl i obránce Michala Kempného, útočníka Jakuba Vránu a dalšího beka Jakuba Jeřábka, který ale neodehrál v sezoně potřebný počet zápasů a mezi držitele nejcennější hokejové trofeje nemohl být zapsán.

Do Washingtonu kouč narozený ve Winnipegu přišel před čtyřmi lety, předtím strávil 15 sezon v Nashvillu. "Po pečlivém zvážení a konzultaci s rodinou oficiálně oznamuji svoji demisi. Když jsem přišel do Washingtonu před čtyřmi lety, měli jsme jen jeden cíl. Získat Stanley Cup pro hlavní město této země," prohlásil Trotz.

Capitals pod jeho vedením skončili třikrát po sobě už ve druhém kole play-off, v sezonách 2015/16 a 2016/17 byli přitom shodně nejlepším celkem základní části. Letos ale dotáhli pouť až k celkovému triumfu. "Prožili jsme s hráči a dalšími členy týmu neuvěřitelnou jízdu, která kulminovala dosažením našeho cíle," doplnil Trotz.


Zdroj
ČTK, The Washington Post

Hlavní zprávy

Nejčtenější články