Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ani Kometa, ani Švédsko. Slovák Bakoš zkusí štěstí v Bostonu

Nejprve se upsal brněnské Kometě. Poté nečekaně zamířil do švédského celku Mora IK. Ovšem divoká předsezonní cesta Martina Bakoše má další pokračování. Osmadvacetiletý útočník během pár dní putuje do třetího klubu. Tentokrát podepsal dvoucestný kontrakt s Bostonem a v příštím ročníku se tak pokusí prosadit v zámořské NHL.

Slovenský útočník Martin Bakoš na návštěvě ruské střídačky
zdroj: REUTERS autor: Grigory Dukor

"Dostat se do NHL, o tom Martin vždycky snil. Boston jednal rychle a férově, podmínky smlouvy jsou velmi solidní. Taková nabídka se neodmítá," uvedl hráčův agent Robert Spálenka. "Je to pro mě obrovská výzva, největší šance v životě. O NHL sní každý malý kluk, který začne hrát hokej. Nejsem výjimkou. Teď bude jen na mně, abych dokázal, že si místo v soutěži zasloužím," řekl Bakoš, jenž sezonu dohrával v Liberci.

Extraligový šampion v dresu Bílých Tygrů ze sezony 2015/16 má za sebou vydařenou sezonu, ve které startoval na olympijských hrách i mistrovství světa. Do NHL může odejít na základě smlouvy mezi Mezinárodní hokejovou federací a NHL, která upravuje podmínky odchodu hráčů z Evropy do zámoří. Bakoš mohl i přes platnou smlouvu ve Švédsku odejít do 15. června.

"Bylo to hodně rychlé. Bostonu vznikla mezera v sestavě a Martin se o ni chce poprat. Každý hráč potřebuje čas, aby se adaptoval na jiný styl zámořského hokeje, Martin samozřejmě nemá garantováno, že hned naskočí do NHL, ale šanci určitě má," uvedl Spálenka.

Bakoš, kterému roční smlouva zaručuje příjem 700 000 dolarů, by se v Bostonu mohl v hlavním týmu potkat s krajanem Zdeno Chárou nebo českými útočníky Davidem Krejčím a Davidem Pastrňákem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články