Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Washington se dočkal šampionů, s Capitals slavily Stanley Cup desetitisíce fanoušků

Červená barva zaplavila Washington. Hokejisté Capitals slavili v ulicích metropole Spojených států amerických zisk prvního Stanleyova poháru v klubové historii. Po finálovém triumfu nad Vegas Golden Knights 4:1 na zápasy si mohli Alexandr Ovečkin a spol. vychutnat triumfální jízdu městem.

Je nám líto, video expirovalo.
Washington oslavil zisk Stanley Cupu

Užívali si ji mimo jiné ze střechy otevřeného autobusu, který uzavíral kolonu 47 vozů, včetně hasičských. Na střeše stál právě kapitán Ovečkin s vytouženým pohárem, který od jeho zisku pustil z ruky jen v několika málo případech, dokonce s ním spal v těsném objetí v letadle i následně doma v posteli.

Kolonu doprovázely mažoretky a různá hudební seskupení. Fanoušci byli úplně všude, ozývalo se tradiční "Let's go Caps!" a oslava pod jasně modrou oblohou jako kdyby neměla nikdy skončit.

Poté co minul kromě jiného Lincolnův památník a Washingtonův monument, nastoupil úspěšný tým v parku National Mall na přichystané pódium, jež bylo vyhrazené těm nejlepším. Nad hlavami členů týmu se skvěl obří nápis World Champions.

"Miluju tyhle kluky. Stejně jako v komunitě Washingtonu je i náš tým složený z Američanů, Kanaďanů, Švédů, Rusů, Dánů, Čechů, Australanů... Shrnu to celé do pár slov - měli jsme sen. A ten se nám podařilo proměnit ve skutečnost," prohlásil s monumentální budovou Kapitolu za zády kouč Barry Trotz.

Brankář Braden Holtby patří mezi největší oblíbence fanoušků, ale svým proslovem nechtěl zdržovat. "Já to zkrátím. Protože já se upřímně fakt těším na to, co nám řekne 'Ovie'," prohlásil Holtby a dobře vytušil, že lidé už jsou natěšení na zlatý hřeb programu.

A Ovečkin nezklamal. Nejprve naoko mírnil bouřlivý aplaus a vyvolávání svého jména, aby se následně zeptal: "Co se tady děje? Všichni jsme čekali, že tohle bude bláznivé, ale tohle je vážně naprostá senzace, fakt šílenost," prohlásil Ovečkin a těžko skrýval překvapení, kolik lidí přišlo pozdravit své miláčky.

"A jak tady říkal T.J. Oshie... Back-to-back! Jsme vítězové Stanley Cupu," hulákal do mikrofonu Ovečkin, a naznačil tak jasný cíl pro příští sezonu v podobě úspěšné obhajoby.

Hokejisté Capitals získali Stanley Cup ve čtvrtek díky výhře v Las Vegas. Jde o první velkou trofej pro klub z hlavního města USA od roku 1992, kdy Redskins vyhráli ligu amerického fotbalu NFL.

Slavilo se i na západním pobřeží, Oakland se znovu zahalil do žlutomodré

Podruhé za sebou a potřetí za poslední čtyři roky oslavovali fanoušci Golden State v ulicích Oaklandu s basketbalisty Warriors triumf v NBA. Trasu slavnostní jízdy městem lemovaly v úterý statisíce nadšených lidí, oblečených do modrých a zlatých barev, a vyvolávaly basketbalisty projíždějící v otevřeném autobusu.

Hvězda týmu Stephen Curry dokonce absolvoval část trasy pěšky a u bariér si užíval osobní kontakt s fanoušky. S lidmi se objímal, plácal, hodil do davu tričko a na jednom místě osprchoval fanoušky šampaňským. Podle oficiálních odhadů se oslav ve městě zúčastnil až milion příznivců.

Stephen Curry s trofejí pro vítěze NBA
zdroj: USA Today Sports autor: Cary Edmondson

Na improvizovaném pódiu před začátkem triumfální jízdy se spoluhráči v čele s nejužitečnějším hráčem finále Kevinem Durantem ukázal lidem vítěznou trofej a odpovídal na otázky.

"Nikdy jsme nedoufali, že bychom mohli zažít aspoň jednu projížďku, natož dvě. A teď už máme tři," řekl Curry. "Ale tohle je pro vás, lidi! Ale budeme se snažit, budeme nenasytní a získáme další," slíbil bouřícím davům.

Warriors ovládli finálovou sérii s Clevelandem LeBrona Jamese jednoznačně 4:0 na zápasy. V sobotu ji na hřišti Cavaliers uzavřeli hladkým vítězstvím 108:85.

Zdroj
ČTK, nhl.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články