Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slavia pošesté za sebou prohrála, v Pardubicích podlehla 3:4

Pardubice - Hokejisté pražské Slavie prohráli i pošesté za sebou, když na ledě Pardubic podlehli 3:4. Úřadujícím šampionům tak nevyšla generálka na středeční rozhodující zápas o postup do semifinále Ligy mistrů s Curychem. Moeller zabral po třech utkáních, v nichž vyšel bodově naprázdno.

Slávistický trenér Vladimír Růžička, jehož tým v sérii pěti prohraných zápasů získal pouhé dva body, zamíchal složením útoků. Do hry naskočil jako třináctý forvard už také uzdravený Kraft, ale Pražanům stále chybí kanonýr Bednář. Do pardubické branky se vrátil po nemoci Lašák.

Pardubice se ujaly vedení hned v úvodu

Východočechům vyšel skvěle vstup do utkání a už v 45. vteřině se ujali vedení. Koukal se prohnal kolem obránce Drtiny a zamířil přesně pod horní tyč Svobodovy branky. Domácí byli při chuti, další šance ale nevyužili Starý, Somík a Kolář. Slavia nebyla nebezpečná ani při Nakládalově vyloučení a Lašáka prověřil jen Červenka.

Při pardubické početní výhodě tečoval nebezpečně Divíšek Tvrdíkovu střelu od modré čáry. Slavia zahrozila až v 15. minutě, kdy stříleli Sloboda a Hruška. V další přesilovce Moelleru neuspěl proti Svobodovi bekhendovým zakončením Tvrdík, chvíli před první pauzou nepřekonal na druhé straně domácího gólmana Hruška a bekhendová dorážka Sklenáře mířila vedle.

Východočeši skórovali i po přestávce

Hned po přestávce se snažil zvýšit náskok Východočechů Pivko, domácí se pak neprosadili při Červenkově akci a v 25. minutě hosté vyrovnali. Čermákovu střelu po ledě z levé strany se snažil Lašák chytit do lapačky, ale kotouč mu proklouzl do branky. A v početní výhodě mohla Slavia zvýšit, když Hruškova teč skončila na levé tyči pardubické branky.

Domácím pak nevyšla ani další početní výhoda, ale v 32. minutě využili Drtinova zaváhání. Slávistický bek ztratil puk za brankou po souboji s Cetkovským, který jej poslal volnému Blažkovi a ten nadvakrát překonal Svobodu. Zkušený centr se radoval ze svého prvního bodů v sezoně.

Nastartované utkání proměnil Moeller v další slávistickou prohru

Hned vzápětí znovu hrozil Pivko, který se ale dočkal až v 34. minutě. Při hře čtyř proti čtyřem dorážel do odkryté branky. Dvě možnosti měl ještě v druhé části v přesilovkách Kolář, a dokonce v oslabení také Tvrdík. Slavii se nedařilo, naopak domácí byli při chuti.

V úvodu závěrečné části přečkali Pardubičtí bez potíží Píšovo vyloučení a v 46. minutě zvýšil tečí Pivkovy střely Divíšek. Sudí Jeřábek si ještě situaci ověřil u videorozhodčího. Za dvě a půl minuty v přesilovce korigoval stav Beránek, který ze vzduchu doklepl puk za Lašákovými zády po Kadlecově střele. V 53. minutě uspěl Svoboda postupně proti Somíkovi, Cetkovskému a Blažkovi. A když za dvě minuty zastavila na druhé straně Drtinův pokus tyč, Pardubice si výhru pohlídaly. A to i přesto, že 38 vteřin před koncem ještě v přesilovce snížil Kadlec. Po šesti porážkách ve vzájemných klání se Slavií tak slavil Moeller vítězství.

Výsledek:

Moeller Pardubice - Slavia Praha 4:3 (1:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Koukal (Starý), 32. Blažek (Cetkovský, Somík), 34. Pivko (Divíšek), 46. Divíšek (Pivko) - 25. M. Čermák (J. Novák, Kadlec), 48. Beránek (Kadlec), 60. Kadlec (Červenka). Rozhodčí: Jeřábek - Kalivoda, Kis. Vyloučení: 9:10, navíc Snopek (Pardubice) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 10.104.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články