Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Osmnáctka vedení s Rusy neudržela a na šampionátu prohrála i v druhém duelu

Dva zápasy, dvě porážky. Čeští hokejisté do 18 let na mistrovství světa padli po Slovensku také s Ruskem. Do utkání sice vstoupili dobře a vedli 1:0, jenže jejich soupeř střetnutí nakonec otočil a vyhrál 3:2. Domácí sborná naopak po úvodní vysoké výhře 7:1 nad Francií tak zůstala stoprocentní.

Daniel Bukač v dresu české osmnáctky
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Svěřenci trenéra Davida Bruka sice vedli od 18. minuty po přesilovkové trefě Jakuba Lauka, ale Rusové otočili stav na 1:3 a výsledek už jen zkorigoval 110 sekund před koncem v další početní výhodě Vojtěch Střondala.

"S Ruskem jsme sice na body nedosáhli, ale jestli budeme takhle hrát dál, tak ještě můžeme s turnajem něco udělat. Musíme příští utkání s Francií bezpodmínečně vyhrát. Potom nás čeká ještě těžký zápas s Finskem," řekl trenér Bruk.

Po úvodním duelu doplnili soupisku českého týmu obránce Martin Haš a útočník Jaromír Pytlík, kteří se hned zařadili do sestavy. Před sedmi a půl tisíci diváků si Brukův tým dlouho vedl výborně. Poté, co Dostál vychytal hned zkraje Michajlova a Jeník si odpykal celý trest, zvedli Češi hlavu. Nevyužili sice rovněž první přesilovku, ale v druhé už skóroval z dorážky Lauko.

"V prvním zápase jsme se nechali na začátku hloupě vyloučit. Proti Rusku jsme se naopak dokázali dostat do hry. Povedly se nám přesilové hry, které jsme od minula zlepšili. Lépe nám šly nohy, byli jsme důraznější a obětavější," podotkl Bruk.

Série početních výhod v průběhu druhé třetiny dlouho změnu skóre nepřinášela, jenže pak dostal na kruhu ideálně nabito Morozov a vyrovnal na 1:1. Čeští mladíci mohli okamžitě odpovědět při další přesilovce, jenže neuspěli.

Ve třetí třetině český tým ještě přečkal oslabení při trestu Zábranského, tlak sborné pak ale v 50. minutě korunoval vedoucím gólem Podkolzin. Za tři minuty najel mezi kruhy do koncovky Dorofejev, a ačkoli měl před sebou dva české obránce, zvýšil na 3:1.

"Předvedli jsme povedený výkon, až ve třetí třetině nám došly trochu síly a Rusové toho využili. Umožnili jsme jim dvě šance, které se jim podařilo proměnit," uvedl obránce Vojtěch Doktor.

Češi se nevzdali, vynutili si tři přesilovky a při hře bez brankáře v šesti proti čtyřem vykřesal naději Střondala. "Namalovali jsme si postavení a celá akce nám vyšla do puntíku. Byl tam závar před bránou. Jan Jeník mi poslal krásnou přihrávku a já jsem se trefil přesně," řekl Vojtěch Střondala.

ČR - Rusko 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 18. Lauko (Pekař, Kvasnica), 59. Střondala (Gajarský, Jeník) - 36. Morozov (Žuravljov, Žabrejev), 50. Podkolzin (Michajlov, Spiridonov), 53. Dorofejev (Zamula). Rozhodčí: Hoppe (Něm.), Alarie - Chaput (oba Kan.), Pardatscher (It.). Vyloučení: 5:8, navíc Morozov (Rus.) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 7498.

Sestava ČR: Dostál - Zábranský, Dajčar, Klejna, Malík, Doktor, Adámek, Haš - Pekař, Blümel, Lauko - Gajarský, Kvasnica, Jeník - Teplý, Střondala, Plášek - Pytlík, Kropáček, Čajka - Sklenář. Trenéři: Bruk, T. Martinec a Studnička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články