Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Toronto se v NHL potápí, prohrálo už popáté

Ottawa - Torontští hokejisté se v NHL dál utápí v krizi. Ve čtvrtek podlehli na ledě Ottawy 1:2 po samostatných nájezdech a připsali si již pátou porážku v řadě. Štěstí jim nepřinesl ani nově jmenovaný prezident a generální manažer Brian Burke, s nímž klub před zápasem uzavřel šestiletý kontrakt. O vítězství Senators rozhodli v penaltovém rozstřelu Jason Spezza a Daniel Alfredsson.

Antoine Vermette
zdroj: nhl.com autor: nhl.com

O vítězství Senators rozhodli v penaltovém rozstřelu Jason Spezza a Daniel Alfredsson, kteří nevymýšleli žádné složité zakončení a brankáře Vesu Toskalu překonali přesnými střelami.

"Toskala bývá víc zatažený v brance než většina ostatních brankářů, na to jsem si před penaltami hned vzpomněl. Napadlo mě, že udělám kličku, když náhodou povyjede, ale nakonec zůstal spíš v brance. Asi nechtěl, abychom na něj vyzráli blafákem," uvedl Spezza, který proměnil hned první nájezd a připsal si tak vítězný gól.

Brankáři Toskalovi však mohou hráči Toronta vděčit za to, že získali alespoň bod. Senators totiž měli po většinu zápasu více ze hry a přestříleli soupeře v poměru 35:26. Toronto tak poprvé po 17 zápasech vypálilo na branku méně střel než soupeř.

Přesto po 65 minutách svítil na ukazateli skóre hubený výsledek 1:1. "Ale nebylo to tím, že bychom si nevytvořili dost šancí. Měli jsme několik dobrých příležitostí, jenže Toskala nás vychytal," konstatoval útočník Mike Fisher, který ve 4. minutě otevřel skóre zápasu. Za minutu vyrovnal Nikolaj Kuljomin a dalšího gólu ze hry se už diváci nedočkali.

V druhém čtvrtečním souboji kanadských celků skončila po čtyřech zápasech neporazitelnost Vancouveru, který podlehl na domácím ledě Calgary 3:4. Hattrickem se o to přičinil útočník Mike Cammalleri. Vítězný gól Flames ale vstřelil jiný hráč, necelých sedm minut před koncem třetí třetiny rozhodl Curtis Glencross.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články